Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Κουλούρια βουτύρου ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!!!



Αυτό το κουλούρι το κάνεις σε δύο φάσεις... αυτό είναι και το μυστικό του...κάνεις τη ζύμη από βραδύς και το πρωί το ψήνεις στο τσάκ- μπάμ!!!!





Έρχονται να σας ξετρελάνουν όπως εμένα....θα το καταλάβετε και από τις φωτογραφίες τα ερωτεύτηκα από την εμφάνιση και τα λάτρεψα όταν άρχισα να τα τρώω.... <3
Κουλούρια βουτύρου τραγανά!
Υπέροχα τραγανά κουλούρια  από έξω και τρυφερά από μέσα.
Φτιάξετε και γεμίστε τα αφού τα βγάλετε από το φούρνο με ότι σας αρέσει.
Τρώγονται και σκέτα μπορούν και να γίνουν πασπαλισμένα με σουσάμι σαν τα κουλούρια Θεσσαλονίκης…








Υλικά:
2 φλιτζάνια των 250 ml ζεστό γάλα
2 αυγά και 2 ασπράδια
2 πακετάκια ξερή μαγιά
2 κουταλάκια μπέκιν 
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας ταχίνι
1 κουταλιά σούπας αλάτι
1 κιλό  αλεύρι
Για το άλειμμα  2  κρόκους
Για τα διπλώματα της ζύμης 200 γρ. βούτυρο  βιτάμ + 50 γρ βούτυρο. Λούρπακ  λιωμένο.
Σουσάμι (προαιρετικά) για το πασπάλισμα.

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και ζυμώνουμε μία εύπλαστη ζύμη.





Λιώνουμε το βούτυρο.


 Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 20 λεπτά.





Την χωρίζουμε σε 5-6 μπάλες.






Ανοίγουμε την κάθε μπάλα ζυμαριού και με το πινέλο απλώνουμε βούτυρο.
Διπλώνουμε το φύλλο σαν ένα φάκελο πάντα περνώντας με βούτυρο.
Αφού τελειώσουμε περνάμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Βάζουμε τα πακέτα σε ένα ταψί και τα κλίνουμε σε μία σακούλα τροφίμων.
Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν τουλάχιστον ένα βράδυ.





















Παίρνουμε το κάθε πακέτο και με ένα μαχαίρι κόβουμε λωρίδες.
Στον πάγκο της κουζίνας πλάθουμε και στρίβουμε τα κορδόνια τα ενώνουμε φτιάχνοντας  τα κουλούρια.







 Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τα αφήνουμε 15 λεπτά, τα περνάμε με τον κρόκο αυγού.
Τα πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο σουσάμι αν θέλουμε...





Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς ψήνουμε τα κουλούρια μέχρι να ροδίσουν, περίπου 10 λεπτά.



Δεν υπάρχουν αυτά τα κουλούρια!!!



Δέστε τα και από κάτω, υπέροχο το χρώμα!!!






Καλή όρεξη!!!

29 σχόλια:

  1. Kαλημέραααα! Καλή εβδομάδα υπέροχα !θα δοκιμαστούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ελένη μου να τα δοκιμάσεις θα σε ενθουσιάσουν. Καλό σου απόγευμα!!! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. τελεια! θα μπορουσαμε να βαλουμε κ τυρι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Δήμητρα, τα κόβεις και τα γεμίζεις με ότι θέλεις γεμιστά σε άλλη συνταγή... χαχααα!!! Φιλάκια

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα και καλή εβδομάδα!
    Συγχαρητήρια!! Υπέροχα φαίνονται και απολύτως προκλητικά...χι χι χι
    Ερώτηση 1: το αλεύρι είναι για όλες τις χρήσεις;;;
    Ερώτηση 2: η ζύμη μπορεί να διατηρηθεί στον καταψύκτη;; Αν ναι, σε ποιο στάδιο της παρασκευής τους είναι πιο σωστό να καταψυχθούν;; (Φαντάζομαι αφού έχει μείνει η ζύμη στο ψυγείο ολονυχτίς και την έχουμε κόψει σε λωρίδες... λέω εγώ τώρα)
    Ευχαριστώ εκ των προτέρω!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου φίλη μου!
      Το αλεύρι είναι για όλες τις χρήσεις!!!
      Και να μην κόψουμε τη ζύμη ούτως ή άλλως θα την ξεπαγώσουμε στο ψυγείο και μπορεί να γίνει μετά!!!
      Εγώ έχω βάλει τα 2 πακετάκια στην κατάψυξη και θα τα ξεπαγώσω στο ψυγείο, θα τα κόψω όταν τα χρησιμοποιήσω!!!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ πολύ για την απάντηση!!(και εκ των υστέρων... χε χε χε)
      Θα τα φτιάξω στην πρώτη ευκαιρία, συντομότατα δηλαδή, και θα σου πω πως τα πήγα... χιχιχιχι...
      φιλιά πολλά και καλό βράδυ εύχομαι!

      Διαγραφή
  4. ευτυχως δεν εχω γαλα αυτη την ωρα.μας ξεμυαλισες παλι και αυριο εχει δοκιμη.πολλα φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πως μπορουμε να τα γεμισουμε με σοκολατα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου μην τα κόψεις σε λωρίδες άνοιξε λίγο το πακετάκι παραλληλόγραμμο και κόψε τρίγωνα και κάνε ωραιότατα κρουασάν να τα γεμίσεις με μερεντούλα.... καλή επιτυχία!!!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα σας..Υπέροχη η συνταγή σας,θα την κάνω οπωσδήποτε!!!!Μια ερώτηση έχω:χωρίς ταχίνι βγαίνει η συνταγή , ,αντί αυτού μπορώ να βάλω κάτι άλλο>??Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και βγαίνει... απλά εμένα μου αρέσει το ταχίνι ιδιαίτερα!!!

      Διαγραφή
  7. χρυσα μου ςος.ο εγγονος μου θελει πεινιρλι.σε ποιες ετικεττες να ψαξω.;οταν ζηταει κατι η γαγια τρεχει.πολλα φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Λίτσα μου, αν σου πω δεν θυμάμαι αν έχω βάλει πεινιρλί.....χαχαχααα!!!
      Κανε ζύμη πίτσας και είναι οκ!!!! Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
    2. http://zzcook.blogspot.gr/2013/01/blog-post_2993.html Πεινιρλί!!!!

      Διαγραφή
  8. Στο κιλό δηλαδή το αλεύρι βάζουμε 2 ολόκληρα αυγά; Γιατί στη συνταγή τα αναφέρετε χωρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όντως δεν "υπάρχουν" Χρύσα!!! Θυμίζει η όλη διαδικασία αυτή για την οικιακή σφολιάτα που έτσι κι' αλλιώς είναι πολύ λαχταριστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς.... Πηνελόπη μου, απλά τα υλικά κάνουν τη ζύμη πολύ νόστιμη!!! Είναι φανταστικά αξίζει να δοκιμαστούν!!!

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα. Υπέροχα φαίνονται. Γλυκιζουν ή μπορώ ν τα φάω με κασερια αυγά κτλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αλμυρά με γεύση σφολιάτας, αφράτα πεντανόστιμα τρώγονται όλες τις ώρες... με πολλές επιλογές στους συνδυασμούς...γλυκούς ή αλμυρούς! θα τα αγαπήσετε!!!

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα Χρύσα, καλή χρονιά. Πόσα κουλουρια βγαίνουν στο ένα κιλό αλεύρι? κ το ψήσιμο ειναι στις αντιστάσεις ? Ευχαριστούμε για τις σύνταγες σου, ειναι όλες μοναδικές !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλγα μου γεια σου, βγαίνουν 16 κουλούρια αφού κάνουμε 4 πακέτα και τα χωρίζουμε στα τέσσερα μπορούμε και στα πέντε...πρόσεξε τις φωτογραφίες θα καταλάβεις! Η θερμοκρασία είναι ανάλογα το φούρνο εγώ τα κάνω πότε στις αντιστάσεις και πότε στον αέρα...απλά στον αέρα χαμηλώνω λίγο τη θερμοκρασία, φυσικά πάντα ανάλογα το φούρνο του καθενός! Εύχομαι να σε βοήθησα!Καλή σου επιτυχία αν τα φτιάξεις!

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα σας, καλή χρονιά. Δεν ξέρω αν έχετε δοκιμάσει ποτέ τα κρουασίνια του Βενετη. Αν τα έχετε δοκιμάσει μοιάζουν με το αποτέλεσμα της δικής σας συνταγής?
    Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα σας θα ήθελα να σας ρωτήσω το βούτυρο που λέτε να λιώσουμε το βάζουμε στην ζύμη και άλλο όταν το αλείφουμε σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ