Αυτό το κουλούρι το κάνεις σε δύο φάσεις... αυτό είναι και το μυστικό του...κάνεις τη ζύμη από βραδύς και το πρωί το ψήνεις στο τσάκ- μπάμ!!!!
Κουλούρια βουτύρου τραγανά!
Υπέροχα τραγανά
κουλούρια από έξω και τρυφερά από μέσα.
Φτιάξετε και
γεμίστε τα αφού τα βγάλετε από το φούρνο με ότι σας αρέσει.
Τρώγονται και σκέτα μπορούν και να γίνουν πασπαλισμένα με σουσάμι σαν τα κουλούρια
Θεσσαλονίκης…
Λιώνουμε το βούτυρο.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 20 λεπτά.
Ανοίγουμε την κάθε μπάλα ζυμαριού και με το πινέλο απλώνουμε βούτυρο.
Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τα αφήνουμε 15 λεπτά, τα περνάμε με τον κρόκο αυγού.
Τα πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο σουσάμι αν θέλουμε...
Υλικά:
2 φλιτζάνια των 250 ml ζεστό γάλα
2 αυγά και 2 ασπράδια
2 πακετάκια ξερή μαγιά
2 κουταλάκια μπέκιν
2 κουταλάκια μπέκιν
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας ταχίνι
1 κουταλιά σούπας αλάτι
1 κιλό αλεύρι
Για το άλειμμα 2 κρόκους
Για τα διπλώματα της ζύμης 200 γρ. βούτυρο βιτάμ + 50 γρ βούτυρο. Λούρπακ λιωμένο.
Σουσάμι (προαιρετικά) για το πασπάλισμα.
Εκτέλεση:
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και ζυμώνουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Λιώνουμε το βούτυρο.
Την χωρίζουμε σε 5-6 μπάλες.
Ανοίγουμε την κάθε μπάλα ζυμαριού και με το πινέλο απλώνουμε βούτυρο.
Διπλώνουμε το φύλλο σαν ένα φάκελο πάντα περνώντας με βούτυρο.
Αφού τελειώσουμε περνάμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Βάζουμε τα πακέτα σε ένα ταψί και τα κλίνουμε σε μία σακούλα τροφίμων.
Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν τουλάχιστον ένα βράδυ.
Παίρνουμε το κάθε πακέτο και με ένα μαχαίρι κόβουμε λωρίδες.
Στον πάγκο της κουζίνας πλάθουμε και στρίβουμε τα κορδόνια τα ενώνουμε φτιάχνοντας τα κουλούρια.
Τα πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο σουσάμι αν θέλουμε...
Kαλημέραααα! Καλή εβδομάδα υπέροχα !θα δοκιμαστούν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Ελένη μου να τα δοκιμάσεις θα σε ενθουσιάσουν. Καλό σου απόγευμα!!! Φιλάκια!
Διαγραφήτελεια! θα μπορουσαμε να βαλουμε κ τυρι???
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Δήμητρα, τα κόβεις και τα γεμίζεις με ότι θέλεις γεμιστά σε άλλη συνταγή... χαχααα!!! Φιλάκια
ΔιαγραφήΚαλησπέρα και καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια!! Υπέροχα φαίνονται και απολύτως προκλητικά...χι χι χι
Ερώτηση 1: το αλεύρι είναι για όλες τις χρήσεις;;;
Ερώτηση 2: η ζύμη μπορεί να διατηρηθεί στον καταψύκτη;; Αν ναι, σε ποιο στάδιο της παρασκευής τους είναι πιο σωστό να καταψυχθούν;; (Φαντάζομαι αφού έχει μείνει η ζύμη στο ψυγείο ολονυχτίς και την έχουμε κόψει σε λωρίδες... λέω εγώ τώρα)
Ευχαριστώ εκ των προτέρω!!! :-)
Γεια σου φίλη μου!
ΔιαγραφήΤο αλεύρι είναι για όλες τις χρήσεις!!!
Και να μην κόψουμε τη ζύμη ούτως ή άλλως θα την ξεπαγώσουμε στο ψυγείο και μπορεί να γίνει μετά!!!
Εγώ έχω βάλει τα 2 πακετάκια στην κατάψυξη και θα τα ξεπαγώσω στο ψυγείο, θα τα κόψω όταν τα χρησιμοποιήσω!!!
Ευχαριστώ πολύ πολύ για την απάντηση!!(και εκ των υστέρων... χε χε χε)
ΔιαγραφήΘα τα φτιάξω στην πρώτη ευκαιρία, συντομότατα δηλαδή, και θα σου πω πως τα πήγα... χιχιχιχι...
φιλιά πολλά και καλό βράδυ εύχομαι!
ευτυχως δεν εχω γαλα αυτη την ωρα.μας ξεμυαλισες παλι και αυριο εχει δοκιμη.πολλα φιλακια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤότε αύριο με το καλό φίλη μου, καλή επιτυχία!!!
ΔιαγραφήΠως μπορουμε να τα γεμισουμε με σοκολατα ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΡούλα μου μην τα κόψεις σε λωρίδες άνοιξε λίγο το πακετάκι παραλληλόγραμμο και κόψε τρίγωνα και κάνε ωραιότατα κρουασάν να τα γεμίσεις με μερεντούλα.... καλή επιτυχία!!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα σας..Υπέροχη η συνταγή σας,θα την κάνω οπωσδήποτε!!!!Μια ερώτηση έχω:χωρίς ταχίνι βγαίνει η συνταγή , ,αντί αυτού μπορώ να βάλω κάτι άλλο>??Ευχαριστώ πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά και βγαίνει... απλά εμένα μου αρέσει το ταχίνι ιδιαίτερα!!!
Διαγραφήχρυσα μου ςος.ο εγγονος μου θελει πεινιρλι.σε ποιες ετικεττες να ψαξω.;οταν ζηταει κατι η γαγια τρεχει.πολλα φιλακια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Λίτσα μου, αν σου πω δεν θυμάμαι αν έχω βάλει πεινιρλί.....χαχαχααα!!!
ΔιαγραφήΚανε ζύμη πίτσας και είναι οκ!!!! Φιλάκια!!!
http://zzcook.blogspot.gr/2013/01/blog-post_2993.html Πεινιρλί!!!!
Διαγραφήευχαριστω φιλια.
ΔιαγραφήΣτο κιλό δηλαδή το αλεύρι βάζουμε 2 ολόκληρα αυγά; Γιατί στη συνταγή τα αναφέρετε χωρια;
ΑπάντησηΔιαγραφήdyo ayga oloklira kai 2 aspradia xwria 8elei sto 1 kilo aleyri
ΔιαγραφήΌντως δεν "υπάρχουν" Χρύσα!!! Θυμίζει η όλη διαδικασία αυτή για την οικιακή σφολιάτα που έτσι κι' αλλιώς είναι πολύ λαχταριστή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκριβώς.... Πηνελόπη μου, απλά τα υλικά κάνουν τη ζύμη πολύ νόστιμη!!! Είναι φανταστικά αξίζει να δοκιμαστούν!!!
ΔιαγραφήΜπράβο!!! Απίστευτα κ εύκολα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ιδιαίτερα νόστιμα!!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα. Υπέροχα φαίνονται. Γλυκιζουν ή μπορώ ν τα φάω με κασερια αυγά κτλ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι αλμυρά με γεύση σφολιάτας, αφράτα πεντανόστιμα τρώγονται όλες τις ώρες... με πολλές επιλογές στους συνδυασμούς...γλυκούς ή αλμυρούς! θα τα αγαπήσετε!!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα Χρύσα, καλή χρονιά. Πόσα κουλουρια βγαίνουν στο ένα κιλό αλεύρι? κ το ψήσιμο ειναι στις αντιστάσεις ? Ευχαριστούμε για τις σύνταγες σου, ειναι όλες μοναδικές !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλγα μου γεια σου, βγαίνουν 16 κουλούρια αφού κάνουμε 4 πακέτα και τα χωρίζουμε στα τέσσερα μπορούμε και στα πέντε...πρόσεξε τις φωτογραφίες θα καταλάβεις! Η θερμοκρασία είναι ανάλογα το φούρνο εγώ τα κάνω πότε στις αντιστάσεις και πότε στον αέρα...απλά στον αέρα χαμηλώνω λίγο τη θερμοκρασία, φυσικά πάντα ανάλογα το φούρνο του καθενός! Εύχομαι να σε βοήθησα!Καλή σου επιτυχία αν τα φτιάξεις!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα σας, καλή χρονιά. Δεν ξέρω αν έχετε δοκιμάσει ποτέ τα κρουασίνια του Βενετη. Αν τα έχετε δοκιμάσει μοιάζουν με το αποτέλεσμα της δικής σας συνταγής?
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ.
Καλησπέρα σας θα ήθελα να σας ρωτήσω το βούτυρο που λέτε να λιώσουμε το βάζουμε στην ζύμη και άλλο όταν το αλείφουμε σας ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφή