Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Μπισκότα τραγανά, με φιστίκια αλμυρά και σοκολάτα!





Το τέλειο μπισκότο... σας το εγγυώμαι... όποιος τα δοκίμασε... πήρε τη συνταγή... νόστιμα... δένει  το αλμυρό με τη σοκολάτα,  τραγανά...κράτς στο δόντι...τι να σας λέω...λατρεμένα...για όσους αγαπούν τους ξηρούς καρπούς ...απλά υπέροχα!!!

Υλικά:
150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη ή και μισό μισό.
2 αυγά
1 φλιτζάνι φιστίκια αλμυρά,
1/2 φλιτζάνι φουντούκια, αμύγδαλα ότι υπάρχει στο ντουλάπι μας
1/2 φλιτζάνι καρύδια
1/2 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας ή τριμμένη μαύρη σοκολάτα
1-2 κουταλάκια κανέλα
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι σόδα σκόνη
1 κουταλιά νερό ή χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
2,5 φλιτζάνια  αλεύρι

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.









Προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη  στο νερό και τη βανίλια.
Συνεχίζουμε με μια μαρίζ, προσθέτοντας το αλεύρι λίγο λίγο, στη συνέχεια τα φιστίκια τα καρύδια και τη σοκολάτα.



Σε μια λαδόκολλα βάζουμε  το μείγμα.
Κάνουμε τη ζύμη ρολό και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή στην κατάψυξη για 30 λεπτά.




Κόβουμε σε φέτες και αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς  σε προθερμασμένο φούρνο 18-20 λεπτά,  περίπου ανάλογα το φούρνο.
Όταν βγαίνουν από το φούρνο είναι κάπως μαλακά, αν κρυώσουν γίνονται τραγανά.





Καλή όρεξη!!!




2 σχόλια:

  1. Πόσο λαχταριστά φαίνονται! Υπέροχη συνταγή Χρύσα μου... άραγε πόσες θερμίδες έχει το ένα; Γιατί σίγουρα δεν σταματάς μόνο σε ένα! Φιλάκια, καλά να περνάς!

    https://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Χριστίνα μου, τι να σου κάνει ενα τοσοδούλικο μπισκοτάκι... ξέχνα θερμίδες και δίαιτες...αυτό λέω πάντα... και τι έγινε... από αύριο δίαιτα... πότε πότε χρειάζονται και κάποιες ατασθαλίες, πρέπει να μας...αγαπάμε πότε πότε...χαχαα!!!Φιλάκια, καλό καλοκαίρι φίλη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ