Υλικά:
4-5 μεγάλα χοντρά φύλλα χωριάτικα (τύπου Ψαχνών ή προψημένα)
3-4 κολοκυθάκια πράσινα
1-2 αυγά
200 γρ, τυρί φέτα
100 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Για το άλειμμα των φύλλων:
2 αυγά
2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι να βγάλουν τα υγρά τους, τα στύβουμε με τα χέρια και τα ανακατεύουμε με τα τυριά, το λάδι, το αυγό, τον άνηθο, το αλάτι με προσοχή αν το τυρί είναι αλμυρό το παραβλέπουμε... βάζουμε όμως μπόλικο πιπέρι του πάει...
Χτυπάμε τα υλικά για το άλειμμα των φύλλων με το σύρμα χειρός, να ενωθούν.
Αλείφουμε το φύλλο να νοτίσει καλά, το κόβουμε στη μέση, βάζουμε ένα μέρος απο τη γέμιση και κάνουμε ρολά, το κάθε φύλλο 2 ρολά.
Αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί τα ρολά σε σχήμα σαλιγκαριού.
Όσο υγρό υλικό έχει περισσέψει το αλείφουμε από πάνω, βάζουμε εδώ κι εκεί λίγο βούτυρο για να μοσχοβολήσει.
Αφήνουμε 30 λεπτά να τραβήξουν τα φύλλα όλα τα υγρά, μπορούμε και περισσότερο αν χρειαστεί, δεν παθαίνει τίποτα!
Ψήνουμε την πίτα στους 200 βαθμούς στον αέρα και κάτω αντίσταση μέχρι να ξεροψηθεί...όχι να καεί φυσικά!!!
Μην σας τρομάζει, η γέμιση θα νοτίσει την πίτα κρυώνοντας!!!
Καλή όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου