Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Ψωμί naan αρωματισμένο με σκορδόλαδο και μαιδανό!!!









Πιτούλες νάαν...τα Ινδικά ψωμάκια!
Όποτε πάμε σε Ινδικό όταν πάω στα παιδιά μου...το ψωμάκι είναι το πρώτο που παραγγέλνω...αγαπώ το ψωμί και τις πίτες το έχετε καταλάβει χαχαχαα!!!
Φυσικά το κάνω και στο σπίτι...σας το συστήνω θα το λατρέψετε κι εσείς, μαλακό μέσα τραγανό από έξω!

Υλικά:
2 1/2 φλιτζάνια νερό ζεστό προς χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κγλ, ζάχαρη
1 κγλ, αλάτι
5 φλιτζάνια αλεύρι

3 κουταλιές ελαιόλαδο για επάλειψη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαιδανό

Εκτέλεση:
Από την προηγούμενη το βράδυ σε ένα μπολ ανακατεύουμε από τα υλικά 1 φλιτζάνι νερό, 1 φλιτζάνι αλεύρι και 1 κουταλάκι από τη μαγιά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε την προμαγιά να ενεργοποιηθεί μέχρι το πρωί.




Προσθέτουμε στη μαγιά το υπόλοιπο νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο.
Ζυμώνουμε μία εύπλαστη ζύμη πολύ μαλακιά ...εγώ την ανακατεύω με ξύλινο κουτάλι ή με μία μαρίζ γιατί κολλάει πολύ στα χέρια, με το μίξερ είναι πολύ καλύτερα.




Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί 1 ώρα.





Πασπαλίζουμε αλεύρι στον πάγκο και ρίχνουμε τη ζύμη.





Αναδιπλώνουμε τη ζύμη με τη βοήθεια μιας σπάτουλα και αλευριού.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 μπάλες και τις δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.






Σκεπάζουμε τις πίτες με μία βαμβακερή πετσέτα 20-30 λεπτά.


Αλείφουμε τις πίτες αφού αραιώσουμε 1 κουταλιά γιαούρτι και έναν κρόκο αυγού, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι...γίνονται πεντανόστιμες!!!



Πατάμε με τα δάχτυλά μας να κάνει η ζύμη λακκούβες και να απλώσει το ζυμάρι...θα φουσκώσει στο ψήσιμο!




Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς 10-12 λεπτά.
Αφού βγάλουμε τις πίτες από το φούρνο, τις περνάμε με σκορδόλαδο!










Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ