Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

Amaretto


Λικέρ βερίκοκο ή Αmaretto

Σήμερα ξεκίνησα να φτιάξω βερίκοκο γλυκό η προετοιμασία έγινε αλλά θέλει 3 μέρες για να γίνει όταν θα είναι έτοιμο θα σας το δείξω.
Τώρα θα ετοιμαστεί το λικέρ, μια και μας έμειναν τα κουκούτσια, και τα φλούδια.
Θα χριαστούμε τα κουκούτσια, και τα φλούδια από 1 κιλό βερίκοκα, 1 ποτήρι νερό, 500 γρ ζάχαρη, και 500 γρ τσίπουρο.
Είναι το αγαπημένο μου λικέρ!!!

Σπάζουμε τα κουκούτσια, και κρατάμε τα αμύγδαλα, τα ανακατεύουμε με τις φλούδες, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο βάζο,ρίχνουμε τη ζάχαρη,το νερό, και το τσίπουρο,ή το κονιάκ. 

Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε στον ήλιο για 1 μήνα,μετά το στραγγίζουμε, δηλαδή το περνάμε από μία γάζα και το λικέρ είναι έτοιμο. Το μοιράζουμε στα μπουκάλια.

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ