Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Κεράσι γλυκό!



Κεράσι γλυκό του κουταλιού


Υλικά:
2 κιλά κεράσια
1 ½ κιλό ζάχαρη
1 Λεμόνι  το Χυμό
1 σφηνάκι  λικέρ αμαρέττο


Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα κεράσια,  με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε ένα βράδυ, να βγάλουν το ζουμάκι.

 Βράζουμε 5 λεπτά τα κεράσια, και τα αφήνουμε μέχρι την επόμενη μέρα.


Ξαναβράζουμε 5 λεπτά, και το ξαφρίζουμε. 



 Βγάζουμε τα κεράσια με τρυπητή κουτάλα, δένουμε το σιρόπι, και βάζουμε τα κεράσια με το χυμό,  και το αμαρέττο,  δίνουμε μία βράση και βάζουμε το γλυκό στα αποστειρωμένα βάζα.


Καλή όρεξη!!!

1 σχόλιο:

  1. Topes kai tokanes,oti tha mas kernas glika tou koutaliou,bravo sou efxaristoume,filakia J-P:

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ