Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Στριφτάρια με γεύση πίτσας



Πίτσα στριφτάρια

Ζύμη
300 γ ρ αλεύρι
50 γ ρ Βιτάμ μαλακό
3 κουταλιές λάδι
½  κυβάκι  μαγιά ξερή
1 αυγό
1 πρέζα ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
Λίγο νερό χλιαρό 1 φλιτζανάκι περίπου
Γέμιση
3 κουταλιές κέτσαπ
½ πιπεριά πράσινη
1 λουκάνικο Φρανκφούρτης καπνιστό κομμένο λεπτές φέτες
Κασέρι τριμμένο 4 κουταλιές
Ρίγανη φρέσκια ή ξερή
Μπορούμε να βάλουμε ότι υλικά έχουμε στη γέμιση.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε τη ζύμη την αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει .Την ανοίγουμε σε 1 φύλλο  στρογγυλό .
Απλώνουμε την κέτσαπ και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης την κόβουμε ακτινωτά σε 8 κομμάτια ξεκινάμε από το κέντρο πιάνουμε τη γωνίτσα του κέντρου και την στρίβουμε σαν κρουασάν ανάποδο κλίνουμε τις ακρούλες την τεντώνουμε λίγο και στρίβουμε σαν σαλιγκάρι τη ζύμη. Με ένα πινέλο αλείφουμε με 1 κρόκο αυγού αραιωμένο με 1 κουταλιά νερό ρίχνουμε λίγο σουσάμι επάνω στα σαλιγκαράκια  και ψήνουμε 25 λεπτά στους 180 βαθμούς η μέχρι να ροδίσουν.



1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ