Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Κεφτεδάκια με κολοκυθάκια τηγανιά!



Υλικά!
½ κιλό κιμά χοιρινό ανάμικτο
1 κολοκυθάκι τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
1 αυγό
1 φλιτζάνι τριμμένο ψωμί ξερό
2 κ,σ ξύδι μπαλσάμικο
Αλάτι πιπέρι κύμινο
Αρωματικά ρίγανη μαΐδανό θυμάρι

2 μελιτζάνες σε φέτες
200 γρ μανιτάρια
2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας φρέσκια ή σπιτική
Φέτα τριμμένη
Για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες βρασμένες
2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
100 γρ μπέικον
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τα υλικά για τα κεφτεδάκια, και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για ½ ώρα.
Κάνουμε κεφτεδάκια μικρά μπουκιάς, τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο,και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, τηγανίζουμε και τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το περιττό λάδι.
 Βάζουμε τα κεφτεδάκια με τις μελιτζάνες στο τηγάνι ρίχνουμε και τη σάλτσα δίνουμε μία βράσει και πασπαλίζουμε με το τυρί.

Τα συνοδεύω  με πατάτες κρεμμυδιού.
Βράζουμε πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, και τις κόβουμε σε φέτες αφού κρυώσουν.
Σε ένα τηγάνι  με λίγο ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε 2  κρεμμύδια σε φέτες, με 2 φέτες μπέικον σε κυβάκια και μόλις ροδίσουν βάζουμε τις πατάτεςκαι τις αφήνουμε να ροδίσουν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ