Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Χταπόδι στιφάδο


Χταπόδι στιφάδο

1κιλό χταπόδι
1 κιλό κρεμμύδια μικρά για στιφάδο, ή μεγάλα σε χοντρές φέτες
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
1 ποτήρι σάλτσα ντομάτας  πουμαρό, ή σπιτική
3 φύλλα δάφνης
5 με 6 κόκκους μπαχάρι, και μαύρο πιπέρι
Αλάτι και τριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το χταπόδι αφού  βγάλουμε τα εντόσθια, και το κόκαλο του ματιού, και  το πλύνουμε καλά, βάζουμε 1 ποτήρι νερό, και το ξύδι, και το βράζουμε  μέχρι να μαλακώσει.
Το στραγγίζουμε, και το κόβουμε σε κομμάτια.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο, και τηγανίζουμε τα κρεμμύδια, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα, όχι να καούν.

Βάζουμε και το χταπόδι σοτάρουμε λίγο, και σβήνουμε με το κρασί βάζουμε τη ντομάτα, τα μυρωδικά και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μείνει το στιφάδο με τη σαλτσούλα του, χωρίς πολλά ζουμιά.


1 σχόλιο:

  1. to agaphmeno mou faghto sthn agaphmenh mou ektelesh. toso kalo pou to trwne kai oi... duspistoi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ