Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ορτύκια στο φούρνο με πιλάφι!


Τα λαχανικά μας!

Σήμερα φάγαμε καλά.
Το τελευταίο μας μαρούλι, τέλος εποχής!


 Σε λίγο ωριμάζουν  οι ντομάτες στον λαχανόκηπο μας, όμως  τα κολοκυθάκια,  οι  μελιτζάνες , και οι πιπεριές άρχισαν να ωριμάζουν, σήμερα φάγαμε τα πρώτα μας κολοκυθάκια, και πιπεριές,ψημένα στο γκρίλ με μπαλσάμικο και σκορδόλαδο.

Απλά πεντανόστιμα!
Το γιορτάσαμε με ορτύκια στο φούρνο, με ρυζάκι.

Τα ορτύκια τα ξεπάγωσα, φυσικά δικά μας και αυτά από τον κυνηγό μας, τον Γιώργο  τον άντρα μου,  που έχει ωραία χόμπι κυνήγι, ψάρεμα, και κηπουρική, τρώμε καλά από ότι καταλάβατε, κάποιος πρέπει και να τα μαγειρεύει.
 Λοιπόν έβαλα τα ορτύκια  στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά να βγάλουν το λαδάκι τους, και όταν άρχισαν να ροδίζουν έβαλα 1 ξερό κρεμμύδι, και 4 με 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, τα σοτάρισα λίγο ακόμα, τα έσβησα με 1 ποτηράκι άσπρο κρασί, σάλτσα ντομάτας σπιτική, αλάτι πιπέρι και ένα ματσάκι αρωματικά όπως θυμάρι,  ρίγανη,  και μαντζουράνα, έβαλα και νεράκι ζεστό κα τα έβρασα 30 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Έβαλα το ρύζι σε ζεστό νερό για 15 λεπτά ,το στράγγισα να φύγει η κόλλα του για να μην λαπαδιάσει,  (εγώ χρησιμοποιώ Καρολίνα γίνετε πιο νόστιμο το πιλάφι) και το έβαλα στη γάστρα, έβαλα και τα ορτύκια,  και συμπλήρωσα με ζεστό νερό 1 ρύζι 2 νερό και τα έψησα  σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς,  στον αέρα.

Και αφού είχα ζεστό φούρνο να μην κάνω και μία πιτούλα;
Με 4 χωριάτικα φύλλα στρόγγυλα χωρισμένα στα δύο,  με σπανάκι, κρεμμυδάκια, τυράκι, λάδι , και αρωματικά, άνηθο, και δυόσμο, με δύο αβγουλάκια 1 για τη γέμιση,  και 1 με λίγο γάλα για να βρέξω τα φύλλα από πάνω, έκανα ένα ταψί γεμάτο υπέροχη σπανακόπιτα.

Και ένα γρήγορο γλυκάκι.
1 κούπα σαντιγί
2 κούπες γιαούρτι στραγγιστό
5 με 6 σύκα γλυκό  ψιλοκομμένα και λίγο σιρόπι
Τα ανακατεύουμε και το μοιράζουμε σε ποτήρια βάζουμε και λίγη σαντιγί τριμμένα φουντούκια μισό σύκο και  ½ ώρα στο ψυγείο .
Εύκολο γρήγορο απλό και νόστιμο επιδόρπιο!

¨Ήταν  μία υπέροχη ζεστή καλοκαιρινή μέρα που σήκωνε  και μπυρίτσα.

(δεν έβγαλα πολλές φωτογραφίες γιατί είχαμε και παρέα)

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ