Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

Σαλάτα παντζάρια


Παντζάρια σαλάτα

2 κιλά παντζάρια
Ελαιόλαδο
 Ξύδι
Σκόρδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα παντζάρια, κόβουμε τους βολβούς, τα κοτσάνια, και τα φύλλα.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό, και τους βολβούς, και τους  βράζουμε μέχρι να τρυπιούνται με ένα πιρούνι, όταν σχεδόν βράσουν, βάζουμε τα κοτσάνια για μερικά λεπτά, στο τέλος βάζουμε και τα φύλλα.
Τα στραγγίζουμε, βγάζουμε τα φλούδια από τους βολβούς, και τους κόβουμε σε φετάκια.
Σε ένα μπόλ βάζουμε τα παντζάρια τις φέτες, τα κοτσανάκια, και τα φύλλα.
Χτυπάμε σε ένα βαζάκι το λάδι, το ξύδι, και το σκόρδο, και λίγο αλάτι και περιχύνουμε τα παντζάρια.
Αυτά που μας περίσσεψαν τα βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, για να έχουμε σαλάτα όποτε θελήσουμε, δεν πετάμε τίποτα.

Πώς γίνετε;
Βράζουμε 1 λίτρο νερό, με 1 φλιτζάνι ξύδι άσπρο, 1 κ,σ αλάτι, και 1 κ,σ ζάχαρη, το βράζουμε 5 λεπτά, και γεμίζουμε τα βάζα με τα παντζάρια, τα κλίνουμε καλά, και τα γυρίζουμε ανάποδα, μέχρι να κρυώσουν, έτσι συντηρούνται αρκετούς μήνες.



3 σχόλια:

  1. Na eisai kala pou mas matheneis wraia kai xrisima pragmata.filakia.J-P:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να υποθεσω οτι διατηρουνται σε ξηρο μερος? ή στο ψυγειο?

    υπεροχες συνταγες! εχω ήδη αρχισει μερικες!

    Αγνή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. eyxaristw gia ta kala soy logia nai ta pantzaria diatiroynte gia mhnes sto psygeio.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ