Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

Ντολμαδάκια με φύλλα από παντζάρι και σέσκουλο!



Φύλλα από παντζάρια  και σέσκουλα
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό ανάμικτο
1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
1 ξερό κρεμμύδι
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι αρωματικά όπως  άνηθο, μαΐδανό, δυόσμο
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε τα κοτσάνια από τα παντζαρόφυλλα, και από τα σέσκουλα, τα κοτσανάκια τα ζεματάμε, και τα κάνουμε σαλάτα, τα φύλλα τα ζεματάμε σε βραστό νερό για δευτερόλεπτα και τα βάζουμε σε κρύο  νερό για να μην χάσουν το χρώμα τους, τα στραγγίζουμε καλά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι, και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, και τον κιμά.

Πλένουμε το ρύζι με ζεστό νερό, το στραγγίζουμε και το ρίχνουμε στον κιμά, σοτάρουμε λίγο βάζουμε τα αρωματικά, το αλάτι , το πιπέρι, και ½ ποτήρι νερό ζεστό, ανακατεύουμε και  αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

Παίρνουμε ένα ένα φύλλο, βάζουμε λίγη γέμιση, και τυλίγουμε τα ντολμαδάκια, τα αραδιάζουμε σε μία κατσαρόλα κοντά το ένα με το άλλο σε σειρές,

βάζουμε λίγο λάδι,  αλάτι, και 2 ποτήρια ζεστό νερό. Βάζουμε ένα ρηχό πιάτο, ανάποδα για να μη διαλυθούν, βράζουμε τα ντολμαδάκια ½ ώρα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιούν τα υγρά τους, τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα κουζίνας μέχρι να κρυώσουν.
 
Για όποιους θέλουν μπορούν να τα κάνουν  με αυγολέμονο, βάζοντας 1 ποτήρι νερό επιπλέον, για να μείνουν τα ντολμαδάκια με λίγο ζουμάκι.
Χτυπάμε το αυγό με το χυμό 1 λεμονιού, και το ζουμάκι που στραγγίσαμε από τα ντολμαδάκια,  τα περιχύνουμε με αυτό.
Μπελαλίδικο αλλά αξίζει τον κόπο υπέροχο  φαγάκι !




3 σχόλια:

  1. Tetio zwndano prasino xrwma,proth mou fora vlepw .Pistevw na einai kai pendanostima.filakia J-P:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειο χρώμα! και με κρέας, πωπω υπέροχα φαίνονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικα τα σεσκουλα ειναι λαχανα και οχι παντζιαροφυλλα.σωστα; για την κυπρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ