Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

Κέικ μήλου μερέντας!


Κέικ με μήλο και μερέντα


250 γρ αλεύρι
100 γρ βιτάμ
2 αυγά
3 κ.σ μαύρη ζάχαρη ή 130 γρ ζάχαρη άσπρη
2οο γρ γιαούρτι ή γάλα
1 κ.γλ μπεκιν
½ κ.γλ σόδα
1 βανίλια
2 μήλα σε κύβους
2 κ.σ καρύδια χοντροτριμμένα ή φουντούκια
2 κ.σ κακάο
2 κ.σ γάλα
4 κ.γλ μερέντα
2 κ.σ μαρμελάδα ροδάκινο

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γιαούρτι, και ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέκιν,  κοσκινισμένο .

Χωρίζουμε 1/3 της ζύμης και χτυπάμε με το μίξερ για δύο λεπτά  το γάλα, και το κακάο.
Κόβουμε τα μήλα σε κύβους και τα ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα, και τα καρύδια.

Βουτυρώνουμε μία φόρμα την αλευρώνουμε, και βάζουμε κουταλιές, από το άσπρο μείγμα, ανάμεσα βάζουμε από μία κουταλιά σοκολατένιο μείγμα, και επάνω βάζουμε μία κουταλιά μερέντα, απλώνουμε και τα μήλα, και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ