Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Αμυγδαλωτά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα!


Χριστουγενιάτικα  μπισκότα με αμυγδαλόψιχα

3 ασπράδια
50 γρ. ζάχαρη
200 γρ αμυγδαλόψιχα
200 γρ ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια, σε σφιχτή μαρέγκα, και ρίχνουμε  τη ζάχαρη, λίγη, λίγη.
Ανακατεύουμε την άχνη, με την αμυγδαλόψιχα, και την ενώνουμε απαλά με την μαρέγκα.
Την βάζουμε σε μία σακούλα για σαντιγή, και  κάνουμε βουναλάκια  με το μίγμα, όσο ένα καρύδι, αν θέλουμε  βάζουμε και από ένα αμύγδαλο στην κορυφή, (εγώ δεν είχα και έβαλα φουντούκι ).


Τα αφήνουμε στο ταψί 1 ώρα, να στεγνώσουν, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς, και τα ψήνουμε 15 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν, και τα βάζουμε σε μεταλλικό κουτί, διατηρούνται πολλές μέρες, όσο μένουν γίνονται πιο νόστιμα, τραγανά από έξω, και μαλακά μέσα.


5 σχόλια:

  1. Ωραίες συνταγές! Μ’ αρέσουν ιδιαίτερα οι πίτες σας!

    Τα στρογγυλά δισκάκια στη βάση των μπισκότων τι είναι και που τα βρίσκουμε;;
    Φαντάζομαι πως είναι κάτι σαν τη γκοφρέτα της χαλβαδόπιτας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες, σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
      Τα δισκάκια είναι σαν ρυζόχαρτα, μου τα στέλνει η αδερφή μου από Γερμανία!
      Καλό βράδυ να τα λέμε!!!

      Διαγραφή
    2. Καλωσόρισες, σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
      Τα δισκάκια είναι σαν ρυζόχαρτα, μου τα στέλνει η αδερφή μου από Γερμανία!
      Καλό βράδυ να τα λέμε!!!

      Διαγραφή
  2. Καλημερα Ζουζου..δηλαδη τρωγεται το ρυζοχαρτο?σωστα?Ευχαριστω!!!!Θα τα φτιαξω σιγουρα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας! Ναι τρώγω ντε τα ρυζόχαρτα, δεν ξέρω αν έχουμε εδώ στην Ελλάδα!!!
      Και χωρίς ρυζόχαρτο είναι πολύ ωραία!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ