Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Βασιλόπιτα με ξερά φρούτα!


Βασιλόπιτα με ξερά φρούτα

Υλικά:
250 γρ αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν
250 γρ βιτάμ
250 ζάχαρη άχνη
6 αυγά
250 γρ ξηροί καρποί
300 γρ ξερά φρούτα (σύκα, δαμάσκηνα, χουρμάδες, σύκο, γλυκό πορτοκάλι, κόντιτα,  ότι έχουμε)
200 γρ ποτό (κονιάκ, αμαρέτο, λικέρ ή ότι λικέρ  μας αρέσει)



Εκτέλεση: Πολτοποιούμε τα φρούτα με το ποτό
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Χαμηλώνουμε το μίξερ και ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς, ανακατεμένους με τα φρούτα.
Ανακατεύοντας με σπάτουλα προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν. 

Στρώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί λαδόκολλα (μία στρόγγυλη για τον πάτο) και ψήνουμε 40 λεπτά στους 180ο C πάνω κάτω.

Γλασάρουμε με σοκολάτα και διακοσμούμε όπως μας αρέσει.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ