Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικα τρουφάκια


Μανταρινάτα  αγαπημένα σοκολατάκια

Θα χρειαστούμε:


2 φλιτζάνια τριμμένες φλούδες μανταρινιών ( ξεπικρισμένα  σε νερό για 3 μέρες )
3φλιτζάνια  τριμμένα  καρύδια, αμύγδαλα, και φουντούκια.
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
2 σφηνάκια λικέρ πικραμύγδαλο
400 γρ κουβερτούρα
200 γρ ξυρούς καρπούς τριμμένους για την επικάλυψη


Εκτέλεση
Ξεπικρίζουμε τις φλούδες των μανταρινιών για 3 μέρες σε νερό, αλλάζοντάς το κάθε μέρα.
Βάζουμε την άχνη ζάχαρη, τα φλούδια των μανταρινιών και τους ξηρούς καρπούς, σε ένα τηγάνι αντικολλητικό  για 2 λεπτά  ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, και την ρίχνουμε στα παραπάνω υλικά, βάζουμε και το λικέρ, περιμένουμε να χλιάνουν λίγο και κάνουμε μπαλίτσες, τις κυλάμε σε τριμμένου ξυρούς καρπούς, ή τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα.


Τα βάζουμε για ½ ώρα στο ψυγείο να παγώσουν και τα τοποθετούμε σε χαρτάκια για φοντάν.

Καλά χριστούγεννα!
                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ