Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Μελομακάρονα!




Υλικά:
500 γρ σπορέλαιο
400 γρ χυμό πορτοκάλι
40 γρ άχνη ζάχαρη
50 γρ βούτυρο
1 κουταλιά σούπας κανέλα
½ κουταλάκι γαρύφαλλο
½ κουταλάκι σόδα
Λίγο αλάτι μια πρέζα
1200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ καρύδια

Εκτέλεση: Χτυπάμε με το σύρμα όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα καρύδια.
Ρίχνουμε το αλεύρι όλο μαζί και το ζυμώνουμε απαλά (δεν το παιδεύουμε γιατί θα βγάλει λάδι).
Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε οτι σχήμα θέλουμε (μπορούμε να τα γεμίσουμε με καρύδια ολόκληρα ή τριμμένο με κανέλα).


Ψήνουμε για 30  λεπτά, στους 190 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν,

Ρίχνουμε τα μελομακάρονα καυτά, στο κρύο σιρόπι, για 1 λεπτό, και τα βάζουμε σε πιατέλα, ρίχνουμε μέλι με πιρούνι να πέφτει σαν βροχή,. και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρυδιά


Υλικά για το σιρόπι
700 γρ ζάχαρη
500 γρ νερό
100 γρ μέλι
1 ξυλάκι κανέλα 4 γαρύφαλλα
1 πορτοκάλι κομμένο  στα δύο
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη 2 λεπτά ρίχνουμε μέσα το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σιροπιάζουμε ζεστά τα μελομακάρονα, και κρύο το σιρόπι, τα βουτάμε για ένα λεπτό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ