Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Μπεκάτσες


Μπεκάτσες πιλάφι

 

4 μπεκάτσες στη μαρινάδα
1 ξερό κρεμμύδι
½  πράσο
600 γρ σάλτσα ντομάτας σπιτική
1 ποτήρι κρασί άσπρο
1 κ.σ.  κόκκινο πιπέρι
Αλάτι, και πιπέρι μαύρο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα ζεματισμένο σε ζεστό νερό για 10 λεπτά και στραγγισμένο

Για τη μαρινάδα
1 ποτήρι κρασί άσπρο
½ φλιτζανάκι λάδι
1 ματσάκι αρωματικά  όπως  θυμάρι, δεντρολίβανο
Τα μαρινάρουμε για 12 ώρες

Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τα πουλιά από τη μαρινάδα.
Ζεσταίνουμε  το λάδι σε μία κατσαρόλα, και ροδίζουμε τα πουλιά.


Προσθέτουμε το κρεμμύδι, και το πράσο, τα σοτάρουμε μαζί και σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τη ντομάτα, και τα πιπέρια, και προσθέτουμε  τόσο νερό, όσο να σκεπαστούν τα πουλιά.


Τα βράζουμε όσο να μαλακώσει το κρέας. υπολογίζουμε το ζωμό, και βάζουμε το ρύζι, και το αλάτι, βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ