Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

Σπανακοπρασοτυρόπιτα στριφτή




Ζύμη για τα φύλλα,
800 γρ αλεύρι περίπου
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 κγλ μαγιά ξερή
2 κγλ αλάτι
1 αυγό και 1 ασπράδι

Για τη γέμιση

2 πράσα σε λεπτές ροδέλες
200 γρ σπανάκι
200 γρ τυρί φέτα τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Σοτάρουμε τα πράσα με το σπανάκι, με λίγο αλάτι και πιπέρι, μέχρι να μαραθούν,ή τα τριβουμε με αλάτι, για πιο ελαφριά γέμιση.
1 κρόκο με 5 κ,σ γάλα για επάλειψη

Εκτέλεση:

Κάνουμε τη ζύμη, και την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί,και ανοίγουμε σε 6 με 8 φύλλα.


Σε κάθε φύλλο ρίχνουμε λίγο λάδι, λίγη γέμιση, και λίγη φέτα.

 Όταν τελειώσουν τα φύλλα, τα τυλίγουμε σε ρολό, το  κόβουμε σε φέτες και τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, αλείφουμε με το μείγμα αυγό, λάδι,γάλα.

ψήνουμε στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50 λεπτά.




2 σχόλια:

  1. καλημερααααααααα..απαπα..μπορώ να έχω όλο το ταψί;;;; είμαι πιτού...καλώς σε βρήκα,λοιπόν,....ελπίχω να τα λέμεεεε.....φιλια πολλαααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλωσόρισες!χαίρομαιπου θα τα λέμε!!! και γώ πιτού είμαι...ζυμαράκι να είναι κι ότι νάνε!!!! φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ