Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Ψωμί πολύσπορο!


Ψωμί στη γάστρα με σπόρους



Για τη ζύμη
 1 κιλό αλεύρι
2 κ,σ λάδι
2 κγλ αλάτι
1 κ,γλ ζάχαρη
2 φακελάκια μαγιά
Νερό χλιαρό
2 κ,σ λιναρόσπορο
2κ,σ σουσάμι
2κ,σ ηλιόσπορο
2 κ,σ  παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη βάζουμε χλιαρό νερό 2 ποτήρια  τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι και το μισό αλεύρι , και με ένα σύρμα  κάνουμε ένα κουρκούτι, το σκεπάζουμε για 20 λεπτά.

μετά βάζουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και όσο νερό σηκώσει να γίνει μία μαλακιά ζύμη κολάι στα χέρια την κάνουμε καλύτερα με σπάτουλα. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε μισή ώρα να διπλασιαστεί’

Αφού φουσκώσει , ρίχνουμε σπόρους και αναδιπλώνουμε τη ζύμη, και ξανά ρίχνουμε  σπόρους.

Σε μία γάστρα βάζουμε 1 λαδόκολλα, και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη ,πασπαλίζουμε με σπόρους, και σκεπάζουμε τη γάστρα.

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ