Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Πίτα με σπανάκι και λουκάνικο

ΠΙΤΑ ΑΛΛΙΩΣ!!

 Ζύμη
700 γρ αλεύρι
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 κ,γλ ξερή μαγιά
1 κ,σ αλάτι
1 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό

Για τη γέμιση:
1 λουκάνικο καπνιστό σε κομματάκια
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
200 γρ σπανάκι
150 γρ φέτα ή μυζήθρα
ηλιέλαιο για τα φύλλα
1 αυγό και 5 κουταλιές γάλα για την επάλειψη της πίτας

Εκτέλεση:

Κάνουμε μια μαλακιά ζύμη, την αφήνουμε 1/2 ώρα να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε 5 με 6 φύλλα.

Σοτάρουμε το πράσο σε λίγο ελαιόλαδο, το καρότο,το λουκάνικο, και στο τέλος το σπανάκι, βάζουμε μπόλικο πιπέρι.

Σε κάθε φύλλο που ανοίξαμε βάζουμε λίγες σταγόνες ηλιέλαιο, λίγο τυρί και λίγο από το μείγμα σπανάκι.

Τυλίγουμε από τα πλάγια σε ρολό μέχρι να ενωθούν στο κέντρο, πιάνουμε τα ρολά και τα στρίβουμε, τα τοποθετούμε σε ταψί λαδωμένο.

Περιλούζουμε τα στριφτάρια με το μείγμα ,αυγό, λάδι, γάλα.

Ψήνουμε 40 λεπτά στους 190 βαθμούς στον αέρα.


Έτοιμο! Καλή σας όρεξη :)

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ