Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Ψωμί τραγανό παραδοσιακό!


Ψωμί τραγανό παραδοσιακό

 

4 φλιτζάνια αλεύρι
1 ½ φλιτζάνι νερό χλιαρό
1 κ,γλ μαγιά ξερή
1 κ,γλ ζάχαρη
1 κ,γλ αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ βάζουμε το νερό και τη 1 φλιτζάνα αλεύρι, με τη μαγιά, και τη ζάχαρη για 10 λεπτά σκεπασμένα, σε ζεστό μέρος.
Σε ένα μεγαλύτερο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το αλεύρι, με το αλάτι.
Όταν φουσκώσει η μαγιά τη ρίχνουμε στο αλεύρι, και την ανακατεύουμε να υγραθεί  το αλεύρι δεν χρειάζεται ζύμωμα, βάζουμε το μπόλ σε μία νάιλον σακούλα, τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε 18 ώρες να φουσκώσει.
Μετά από 18 ώρες,  βάζουμε στον πάγκο της κουζίνας αλεύρι,  και με αλευρωμένα χέρια την διπλώνουμε μερικές φορές,  σαν φάκελο, και την αφήνουμε επάνω σε ένα ταψί , ή γάστρα σκεπασμένη, να διπλασιαστεί σε όγκο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Ψήνουμε  30 λεπτά στους 250 βαθμούς και 20 λεπτά στους 190.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ