Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Ψωμί με γάλα χωρίς ζύμωμα!


Ψωμί με γάλα χωρίς ζύμωμα


4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1 3/4 φλιτζανιού γάλα ζεστό
2 κ,σ βιτάμλιωμένο
2  κγλ μαγιά ξερή
2 κ,γλ  αλάτι
1,κγλ ζάχαρη
2 κ,σ ηλιόσπορους

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά, το αλάτι, και τη ζάχαρη, και τους σπόρους, σε ένα μπόλ, ρίχνουμε το γάλα, με το βούτυρο, και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα, γίνετε μία μαλακιά ζύμη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, για 1 ώρα,


Απλώνουμε στον πάνκο της κουζίνας αλεύρι και ρίχνουμε τη ζύμη, την αλευρώνουμε και τη διπλώνουμε μερικές φορές κάνουμε τη ζύμη ένα ρολό, την τοποθετούμε σε μία αλευρωμένη γάστρα και την αφήνουμε να φουσκώσει, περίπου μισή ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί.



Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς, και ψήνουμε ¾  με το καπάκι της γάστρας και το τελευταίο τέταρτο ξεσκέπαστη σύνολο 1 ώρα ψήσιμο,



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ