Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

Κυδώνι γλυκό



Κυδώνι γλυκό 

1 κιλό κυδώνια  καθαρισμένα και τριμμένα ή ψιλοκομμένα
800 γρ ζάχαρη
1 λεμόνι
1 ποτήρι νερό
Αρμπαρόριζα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα βάζουμε σε μία λεκάνη, με κρύο νερό, και μισό λεμόνι στυμμένο, για να μη μαυρίσουν.
Τα ψιλοκόβουμε, και τα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα, με ένα ποτήρι νερό, και τη ζάχαρη, και τα βράζουμε, και σύγχρονος τα ξαφρίζουμε, προς το τέλος βάζουμε την αρμπαρόριζα, και το λεμόνι.
Το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και όταν κρυώσει, θα δούμε αν βγάλει υγρά, και είναι αραιό το σιρόπι, του δίνουμε μία βράση ακόμη.
Δεν το βράζουμε με καπάκι γιατί θα σκουρύνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ