Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

κρουασάν


Κρουασάν αλμυρά

Για τη ζύμη
200 γρ γιαούρτι
200 γρ ηλιέλαιο
½ φλιτζάνι νερό χλιαρό
1 αυγό
1 κγλ μαγιά ξερή
Αλεύρι όσο πάρει
Αλάτι
Για τη γέμιση
200 γρ φέτα
1 αυγό
6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

Κάνουμε τη ζύμη, και περιμένουμε ½ ώρα να φουσκώσει.
Τη χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια και την ανοίγουμε σε 3 φύλλα, τα βουτυρώνουμε και χωρίζουμε το κάθε φύλλο στα 8, ή και περισσότερα  τρίγωνα τα γεμίζουμε με 1 κουταλάκι από τη γέμιση.
Περνάμε με λίγο βούτυρο λιωμένο τα κρουασάν,  αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ