Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Ρεβίθια


Ρεβίθια σούπα

½ κιλό ρεβίθια
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
½ πράσο τριμμένο
2οο γρ σάλτσα ντομάτας σπιτική, με καρότο, και σέλινο
Αλάτι και πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβίθια σε νερό  με μία κουταλιά σόδα για 12 ώρες.

Τα πλένουμε καλά, και τα βράζουμε 5 λεπτά, και τα ξαφρίζουμε.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, και το πράσο , σε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, βάζουμε και τη σάλτσα.


Βάζουμε τα ρεβίθια, αλάτι και πιπέρι, το νεράκι από τα ρεβίθια που βράσαμε, και ξαφρίσαμε να σκεπάσει τα ρεβίθια, και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν, προς το τέλος βάζουμε και τη ρίγανη.


Καλή σας όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ