Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Στιφάδο


Γλώσσα στιφάδο

1 μοσχαρίσια γλώσσα
1 κιλό κρεμμύδια σε φέτες ή μικρά κρεμμύδια στιφάδου
2 σκελίδες σκόρδο
2 ποτήρια κόκκινο κρασί
2 φύλλα δάφνης
5 κόκκους μπαχάρι
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τη γλώσσα, και τη βράζουμε 1/2 ώρα, την αφήνουμε να κρυώσει, και την καθαρίζουμε, βγάζουμε την πέτσα με ένα μαχαίρι, και την κόβουμε σε φέτες.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λάδι και ροδίζουμε τα κρεμμύδια,να πάρουν χρώμα χωρίς να καούν, βάζουμε και τα κομμάτια τις γλώσσας, το σκόρδο και τα μυρωδικά, το αλάτι, και το πιπέρι
.
Σοτάρουμε λίγο ακόμη, και σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η γλώσσα, και να μείνει με λίγη σάλτσα.



Είναι πεντανόστιμη και τρυφερότατη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ