Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

Γιουβαρλάκια


Γιουβαρλάκια σούπα

Για τα γιουβαρλάκι
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 ξερό κρεμμύδι
1 ασπράδι αυγού
4 κ,σ  ρύζι καρολίνα
3 κ,σ πλιγούρι
Αλάτι πιπέρι
Μαιδανό ψιλοκομμένο

Για τη σούπα ½ φλιτζάνι ρύζι, 2 κουταλιές βούτυρο, 1 κρόκο, 1 λεμόνι, 1 κύβο βοδινό, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τον κιμά με τα υλικά , κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα κυλάμε σε λίγο αλεύρι.


Βράζουμε 1 ½-2 λίτρο νερό, με το βούτυρο ,και τον κύβο,  ρίχνουμε τα αλευρωμένα γιουβαρλάκια, 
βάζουμε αλάτι , και πιπέρι, και τα βράζουμε 25 λεπτά, βάζουμε και το ρύζι, και όταν βράσουν, τα αυγοκόβουμε με τον κρόκο και το λεμόνι.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ