Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Περγαμόντο γλυκό


Γλυκό περγαμόντο


12 κομμάτια περγαμόντο
 Το βάρος από τις φλούδες μετά από ξεπίκρισμα ήταν 1500 γραμμάρια
3 κιλά  ζάχαρη
3 λίτρα νερό
2 λεμόνια το χυμό

Εκτέλεση
Ξύνουμε τα περγαμόντο, τα βράζουμε 5 λεπτά για να κόβονται πιο καλά .
Τα κόβουμε στα 6 ανάλογα με το μέγεθος.
Αφαιρούμε τη σάρκα, φεύγει εύκολα αν τραβήξουμε από την άκρη.
Τα περνάμε σε κλωστή με βελόνα, αφού τα τυλίξουμε σε ρολάκια

Τα βράζουμε  τρεις με τέσσερις φορές, αλλάζοντας το νερό να ξεπικρίσουν.
Τα στραγγίζουμε καλά, και τα ζυγίζουμε.
Δένουμε το  σιρόπι με νερό, και  τη ζάχαρη, τα βάζουμε μέσα και τα βράζουμε 10 λεπτά, τα αφήνουμε στην κατσαρόλα μέχρι την άλλη μέρα, και δένουμε το σιρόπι, στο τέλος ρίχνουμε το λεμόνι, δίνουμε μια βράση και το  βάζουμε στα βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ