Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα




Lebkuchen  Χριστουγεννιάτικα μπισκότα


400 γ ρ ζάχαρη
5 αυγά
1 βανίλια
50 γ ρ καρύδια χοντροκομμένα
100 γ ρ  αλεσμένα αμύγδαλα
100 γ ρ χοντροκομμένα αμύγδαλα
180 γ ρ αλεσμένα φουντούκια
100 χοντροκομμένα φουντούκια
300 γρ. αλεσμένα ξερά φρούτα σύκα δαμάσκηνα χουρμάδες σύκο γλυκό πορτοκάλι περγαμόντο κτλ.
Ξύσμα λεμονιού και  πορτοκαλιού
3 κουταλάκια μυρωδικά κανέλα γαρίφαλο κακουλέ μαχλέπι μοσχοκάρυδο
Αμύγδαλα ασπρισμένα ολόκληρα

Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά και τη βανίλια  να αφρατέψoυν ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί τα βάζουμε σε ένα τάπερ στο ψυγείο για 24 ώρες.

παίρνουμε  με ένα κουτάλι μια ποσότητα όσο 1 μικρό μανταρινί, ή βάζουμε σε μικρές χάρτινες φόρμες ένα κουταλάκι υλικό, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα,  και βάζουμε επάνω  από ένα αμύγδαλο  τα ψήνουμε 15 με 20 λεπτά λεπτά στους 180 βαθμούς.


Όταν βγαίνουν από το φούρνο είναι μαλακά, όταν κρυώσουν σταθεροποιούνται.


Τα ποιό νόστιμα χριστουγεννιάτικα μπισκότα για μένα, είναι τα αγαπημένα μου!!!
Μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρόνια στη γερμανία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ