Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011

Γαλοπούλα Χριστουγεννιάτικη!



Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα γύρω από το γιορτινό τραπέζι! Υγεία και ευτυχία σε εσάς και τις οικογένειές σας!

Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα

υλικά
1 γαλοπούλα 4 κιλά περίπου εγώ παίρνω αυτή με το θερμόμετρο
½ φλιτζάνι βούτυρο  καλό
Αλάτι πιπέρι
Φρέσκο θυμάρι
1 πορτοκάλι
1 μήλο
1 κρεμμύδι
1 φλιτζάνι κάστανα

Εκτέλεση
 Αφήνουμε την γαλοπούλα να ξεπαγώσει 2 μέρες στο ψυγείο.
Σηκώνουμε το δέρμα της γαλοπούλας το ξεκολλάμε και το γεμίζουμε με το βούτυρο,  αλατοπίπερο και το θυμάρι,  όπως και όλη τη γαλοπούλα.

μίζουμε την κοιλιά με το μήλο το κρεμμύδι, και το πορτοκάλι, για να έχει υγρασία, και ανάμεσα  στα φτερά βάζΓεουμε τα κάστανα, αυτά θα τα φάμε τη γέμιση με τα φρούτα  τα πετάμε τα βάζουμε για γεύση και υγρασία.

Την τυλίγουμε σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

Την ψήνουμε σε σχάρα , με λίγο νερό στο ταψί, για 3 ώρες το τελευταίο μισάωρο την ανοίγουμε να ροδίσει, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς στον αέρα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ