Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ψωμάκια γεμιστά!


Ποικιλία από ψωμάκια, με ελιά και ρίγανη,  κρουασανάκια με κασέρι και ζαμπόν,  τυροπιτάκια.


Για τη ζύμη
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρίσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γλ αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
3 κ.σ. βιτάμ
2 κ.σ ελαιόλαδο
Λίγο ζεστό νεράκι

Εκτέλεση
 Κάνουμε μία ζύμη μαλακιά  με το μίξερ ή με τα χέρια, την σκεπάζουμε με πετσέτα και την βάζουμε στο φούρνο στους 40 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.
 Κάνουμε μία ποικιλία από ψωμάκια σε διάφορες φόρμες,  σκέτα ή γεμιστά, τα δίνουμε σχήματα σαν τυροπιτάκια, κρουασανάκια, τα γεμίζουμε  με ότι έχουμε, τυρί, κασέρι, ζαμπόν, λαδορίγανη, λιαστές 
 ντομάτες, ή τα γεμίζουμε μετά το ψήσιμο. 


    
Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζουμε το ταψί με τα ψωμάκια μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος αυτά θα φουσκώσουν, τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.










΄΄΄΄΄΄ι

4 σχόλια:

  1. Τα θέλω όλα!!! Πωπω..μου έπεσε το σαγονάκι..χααχχχα!!! Αυτά τωρα που ανοίγουν τα σχολεία και θα φτιάχνουμε διάφορα για να γλιτώσουμε το βάσανο που λέγεται κυλικείο...(βάλτο επί τρία για μένα...) είναι μικροί θησαυροί κάθε φορά! Καλημέρα και καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου ¨Εφη μου εγώ δεν έχω τώρα παιδιά στο σχολείο, μεγαλώσανε, αλλά έχω φίλες άλλες νηστεύουν, άλλες τρώνε τυρί, άλλες θέλουν με μαρμελάδα, και γιαυτό κάνω μία ποικιλία για όλους.πολλά φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  2. Το ένα πιο νόστιμο από το άλλο φαίνονται!!!!
    Ιδανικά για να ξέρουμε τι τρώνε τα παιδιά μας!!
    Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλενα μου όχι μόνο για παιδιά! για σκέψου αύριο το πρωί, που είναι Κυριακή να έχεις για πρωινό ζεστά ψωμάκια, κάνε ζυμαράκι, και βάλτο στο ψυγείο να φουσκώνει και τα λέμε το πρωί.... φιλάκια!!!εγώ αυτό θα κάνω τώρα!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ