Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Σουπιές με κόκκινη σάλτσα


Σουπιές με κόκκινη σάλτσα

1 κιλό σουπιές
4 κουταλιές μπαλσάμικο
Λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι
1 φλιτζανάκι  νερό
 Για το βράσιμο της σουπιάς
 βάζουμε  τις σουπιές σε μια κατσαρόλα και τις βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν  ανάλογα με το μέγεθος τους.
Μετά τις κόβουμε σε λωρίδες για τη σάλτσα, 
Μπορούμε να τις κάνουμε και σαλάτα με λαδολέμονο.

Σάλτσα κόκκινη
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ φλιτζανάκι  λάδι
1 ποτήρι του κρασιού ρετσίνα
½ κιλό ντομάτα σάλτσα σπιτική
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Αφού τα ψιλοκόψουμε, ρίχνουμε την σουπιά. Τα σοτάρουμε λίγο, σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί, ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι - του πάει και το μπούκοβο για όποιον το τρώει καυτερό - Το συνοδεύω με ρύζι, μακαρόνια ή ταλιατέλες .

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ