Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Κυδώνι ψητό στο φούρνο σε σακούλα ψησίματος




Νόστιμα και ζουμερά!
 Εύκολα κυδώνια ψητά!



Κυδώνια έχουμε πολλά φέτος, λένε θα είναι  βαρύς ο χειμώνας, πράγμα που το απεύχομαι, κυδώνια όμως θα φάμε πολλά, με κρασί και ζάχαρη, όπως αυτά, ή με στέβια και Cola zero, γι αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους.

Έκανα και από τα δύο είδη  και στις δύο περιπτώσεις ήταν υπέροχα, απλώς στη σακούλα γίνονται πιο ζουμερά, δεν χάνουνε καθόλου υγρά και όταν κρυώσει το σιρόπι πήζει και είναι πεντανόστιμα, αν μείνουν φυσικά!!!


Πώς τα κάνουμε:
Πλένουμε τα κυδώνια, με ένα σφουγγαράκι τρίβουμε το χνούδι που έχουν και τα κόβουμε στα τέσσερα αν είναι μεγάλα ή στα δύο αν είναι μικρά.

 Καθαρίζουμε το εσωτερικό τους, το σκληρό με τα κουκούτσια τα βάζουμε σε μία σακούλα ψησίματος, με κρασί και ζάχαρη, κλίνουμε τη σακούλα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο  φούρνο, για 30 λεπτά, στους 200 βαθμού.



Έβαλα 2 μεγάλα κυδώνια 1 ποτήρι κρασί κόκκινο και 3/4 του ποτηριού ζάχαρη, 1 ξυλάκι κανέλα, 4-5 καρφάκια γαρίφαλο και 2-3 φυλλαράκια αρμπαρόριζα.

Γίνονται φανταστικά και δεν λερώνουν το φούρνο!
Καλή επιτυχία!
 

2 σχόλια:

  1. Χρύσα μου πολύ καλή ιδέα δε το σκέφτηκα ότι μπορούν να ψηθούν και στη σακούλα, έτσι θα γίνονται και ζουμερά!!!Τέλεια, μπράβο!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελένη μου και εγώ τώρα το ανακάλυψα γίνανε τέλεια! και ψήνονται πολύ γρήγορα! πολλά φιλιά καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ