Τα σουτζουκάκια με την σάλτσα την πικάντικη και τυλιγμένα σε πίτες Αρμένικες, τα φάγαμε με τα παιδιά και την παρέα τους, στο ταξίδι μου.
Τα ευχαριστήθηκαν και είμαι σίγουρη θα τα θυμούνται για καιρό!
Υλικά
600 γρ. κιμά
ανάμικτο
1κριθαροκουλούρα (
Κρητικό κρίθινο παξιμάδι)
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές
γιαούρτι
½ κ.γλ. σόδα
1 κγλ. Μουστάρδα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γλ. πάπρικα
γλυκιά ή καυτερή
1/2 κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά)
½ κ.γλ. κύμινο
2-3 κ.σ.
ψιλοκομμένο μαιδανό
Αλάτι και πιπέρι
μαύρο
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο
μούλτι όλα τα υλικά εκτός του κιμά, τα αλέθουμε μέχρι να γίνει μία πάστα.
Τα προσθέτουμε
στον κιμά και τον ζυμώνουμε 8-10 λεπτά.
Βάζουμε το μείγμα
του κιμά στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Πλάθουμε σουτζουκάκια
και τα ψήνουμε σε ραβδοτήγανο μέχρι να ροδίσουν.
Τα τύλιξα σε πίτες μεγάλες Αρμένικες με σάλτσα σπιτική εδώ, ψημένη ντομάτα, πιπεριά και
λίγο τριμμένο κασεράκι μέσα και από πάνω και σε προθερμασμένο φούρνο 10 λεπτά!!!
Ένα όνειρο έγιναν,
νόστιμα και χορταστικά!!!
Καλή όρεξη!!!
Τρομερά λαχταριστο πιατο!!!!!! Δε μπορεις να φας μονο ενα με τιποτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦασκιωμένη αγάπη Χρύσα μου!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια και πικάντικη πρόταση!!!!Ωραίες και οι ψητές ντομάτες!!!!
Καλό Σαββατόβραδο!!!!
Φιλιά πολλά πολλά!!!!