Αγαπημένο φαγητό των παιδιών μου και τώρα που είμαι εδώ στο Γκέτεμποργκ δεν υπήρχε περιπτώσει να μην το κάνω.
Ακόμη γλύφουν τα δάχτυλά τους χαχαχα!!!!!
Το μαρινάρισμα στην κόκα κόλλα είναι μία πολύ απλή διαδικασία μαλακώνει το κρέας και του δίνει την γεύση του καραμελωμένου, απλά τέλειο!
Το κάνω με κότσια, με μπούτι χοιρινό, το βράζω στην κατσαρόλα πριν το ψήσιμο, εδώ μας προέκυψαν μπριζόλες, τις έκανα ένα πέρασμα στο ραβδοτήγανο για λίγο με τα μανιτάρια, και έτσι είναι ένα γεύμα από μόνες τους. εμείς θέλουμε και τις πατατούλες στο φούρνο και έρχεται και δένει το όλο,....μμμμμ!!!!
Υλικά για τις μπριζόλες
4 μπριζόλες λαιμού χοιρινές
200 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
Μαρινάδα:
200 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
Μαρινάδα:
1 κουτάκι coka cola
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά σούπας κρέμα βαλσάμικο
2-3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
Υλικά για τα λαχανικά:
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, κομμένες,
2-3 μικρά καρότα σε ροδέλες
1 μικρό πράσο σε χοντρά κομμάτια
1-2 λουκάνικα καπνιστά ( προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι μαύρο και μπούκοβο
3 κουταλιές βούτυρο και 3 κουταλιές ελαιόλαδο
1-2 φέτες μπέικον καπνιστό
Αρωματικά, θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη
Αρωματικά, θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη
3 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση:
Κάνουμε ένα καλό πασάλειμμα τις μπριζόλες με τα στερεά υλικά, τις τοποθετούμε σε ένα τάπερ και τις περιχύνουμε με την κόκα-κόλλα.
Κλίνουμε το τάπερ και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον 1 βράδυ.
Τις στραγγίσουμε, και τις περνάμε από το τηγάνι, μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε και τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά να μαραθούν, αλατοπιπερώνουμε.
Εν το μεταξύ έχουμε βράσει τα λαχανικά σε αλατόνερο πρώτα τις πατάτες και τα καρότα και 5 λεπτά πριν το τέλος βάζουμε τα πράσα, τα στραγγίζουμε.
Κάνουμε ένα καλό πασάλειμμα τις μπριζόλες με τα στερεά υλικά, τις τοποθετούμε σε ένα τάπερ και τις περιχύνουμε με την κόκα-κόλλα.
Κλίνουμε το τάπερ και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον 1 βράδυ.
Τις στραγγίσουμε, και τις περνάμε από το τηγάνι, μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε και τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά να μαραθούν, αλατοπιπερώνουμε.
Εν το μεταξύ έχουμε βράσει τα λαχανικά σε αλατόνερο πρώτα τις πατάτες και τα καρότα και 5 λεπτά πριν το τέλος βάζουμε τα πράσα, τα στραγγίζουμε.
Σε ένα ταψί βάζουμε 3 κ.σ λάδι και 3 κ.σ βούτυρο, το μπέικον, 3 σκελίδες σκόρδο, μια χούφτα δενδρολίβανο, θυμάρι και ρίγανη.Φρέσκα ή ξερά.
Τα σοτάρουμε στο μάτι της κουζίνας να τσιγαριστούν. Ρίχνουμε τα λαχανικά καλά στραγγισμένα, οι πατάτες σπάζουν όταν τις στραγγίζεις, αυτό τις κάνει τραγανές όταν ψηθούν.
Τα ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις μπριζόλες με τα μανιτάρια.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς, περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να ξεροψηθούν και να χρυσίσουν.
Τα ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις μπριζόλες με τα μανιτάρια.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς, περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να ξεροψηθούν και να χρυσίσουν.
Καλή όρεξη!!!
auto tha to ftiaksw opwsdhpote mia mera kuria xrysa! polu marese, mprabo!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Αλεξάνδρα μου, να το δοκιμάσεις σίγουρα είναι τόσο νόστιμο το έχω κάνει πολλές φορές δεν έτυχε να το φας? πάντως κάντο και θα με θυμάσαι. Πολλά πολλά φιλάκια να είσαι και να περνάς καλά!!!!
Διαγραφή