Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Μπισκότα αλμυρά! (Μπατόν σαλέ)



Καλό μήνα!

Μπατόν σαλέ με αρωματικά!
Τραγανά, τριφτά, εύκολα, αλμυρά μπισκότα για όλες τις ώρες!!!

Υλικά:

Για τη ζύμη:

500 γρ, φαρίνα 
1κ.γλ. μπέκιν
Λίγο αλάτι
1 κρόκο 
250 γρ, βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές γιαούρτι
2 κουταλιές ηλιέλαιο
1 κουταλιά μείγμα αρωματικών και μπαχαρικών
2 κουταλιές ηλιόσπορο
3 κουταλιές παρμεζάνα η κεφαλοτύρι τριμμένο

1 ασπράδι για το άλειμμα
Μπαχαρικά, πιπέρια μαύρο κόκκινο, μπούκοβο
Αρωματικά, θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη.
Τριμμένο κεφαλοτύρι 2-3 κουταλιές.

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο το αλάτι,τα μπαχαρικά, τα αρωματικά, την παρμεζάνα, τον κρόκο και λίγο-λίγο το αλεύρι με το μπέκιν, κάνουμε τη ζύμη χωρίς να ζυμώσουμε ιδιαίτερα.






Τη χωρίζουμε σε 3 κομμάτια, πλάθουμε 3 μπαστούνια τα τυλίγουμε σε μεμβράνη.





Παγώνουμε στο ψυγείο τη ζύμη για 1 ώρα.
Κόβουμε 2-3 εκατοστά τη ζύμη.


Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, περνάμε με το ασπράδι αυγού, πασπαλίζουμε με ηλιόσπορους ή μπαχαρικά και αρωματικά τριμμένα της αρεσκείας μας,  ανακατεμένα με λίγο  κεφαλοτύρι.







Ψήνουμε 30 λεπτά στους 160 βαθμούς στον αέρα.






Καλή όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ