Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Μπισκότα βρώμης με πορτοκάλι, καρύδια, κράμπερι και σταφίδες!


Φανταστικά μπισκότα που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα τραπέζι!
Νόστιμα, εύκολα, μοσχοβολούν Χριστούγεννα!!!



Υλικά:
1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
2 αυγά
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φακελάκι μπέκιν
1 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρίφαλο
1 1/2 φλιτζάνι βρώμη
1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
1 σφηνάκι κονιάκ
1 φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια
3/4 φλιτζανιού κράμπερι και σταφίδες (ότι έχουμε)

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Σε 2 ταψιά βάζουμε λαδόκολλα.
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός τα υγρά υλικά. αυγά, ζάχαρη, λάδι, πορτοκάλι, κονιάκ.....




Προσθέτουμε και τα ξερά, βρώμη, αλεύρι, μπέκιν, καρύδια και κράμπερι.
Αυτό ήταν....!!!!



Με ένα κουταλάκι αραδιάζουμε κουταλιές στο ταψί.

Έβαλα σε κάποια επανάληψη τη ζύμη στο ψυγείο για ένα βράδυ, τα έψησα το πρωί, μου έγιναν ακόμη καλύτερα, γιατί έρχεται και φουσκώνει η βρώμη και δεν σας λέω....είναι φανταστική συνταγή!!!!!


Ψήνουμε 20-25 λεπτά στους 160 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.




Αφού κρυώσουν στο ταψί......... τα μεταφέρουμε σε πιατέλα, αλλιώς θα διαλυθούν!!




Τώρα τρώμε!!! Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ