Ψευτο....μπουγάτσα μπορεί κανείς να την πει.....
Είναι όμως νοστιμότατη και για πρωινό φανταστική!!!!
Δεν έχει την πολύ κρέμα στο κέντρο... αλά γεύση μπουγάτσας έχει σίγουρα!
Υλικά;
½ κιλό φύλλο
κρούστας
150 γρ. βούτυρο
1 ζαχαρούχο
1 αυγό
4 κουταλιές
σιμιγδάλι ψιλό
Χυμό και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Χυμό και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το
βούτυρο.
Βουτυρώνουμε ένα
ταψί
Απλώνουμε ένα -ένα
τα φύλλα και με το πινέλο πεταχτά τα βρέχουμε με βούτυρο.
Πλισάρουμε τα φύλλα σαν τη βεντάλια και τα αραδιάζουμε στο ταψί όχι σφιχτά.
Πλισάρουμε τα φύλλα σαν τη βεντάλια και τα αραδιάζουμε στο ταψί όχι σφιχτά.
Ψήνουμε στους 180
βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Εν τω μεταξύ
χτυπάμε το ζαχαρούχο αραιωμένο με 2 φορές
το κουτάκι του νερό επιπλέον, το σιμιγδάλι, το αυγό, τη βανίλια και το χυμό με ξύσμα πορτοκαλιού.
Περιχύνουμε τα
ψημένα φύλλα και ξαναφουρνίζουμε τη μπουγάτσα μέχρι να πήξει η κρέμα και να
πάρει ωραίο χρώμα.
Πασπαλίζουμε με
ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Καλή όρεξη!!!
Γειά σας!Οταν γράφετε ενα ζαχαρούχο ποιό λέτε το μεγάλο κουτί ή το μικρό?των πόσων γραμμαρίων?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι το ταψί τι διαστάσεων είναι?μικρό μεσαίο ή του φούρνου την λαμαρίνα?
Γεια σου φίλη μου το ζαχαρούχο είναι ένα κουτί των 400 γρ, δεν ξέρω αν υπάρχουν και μικρά...όσο για το ταψί ένα μέτριο περίπου 28άρι και 30άρι μπορεί... η λαμαρίνα είναι μεγάλη 40άρα νομίζω!
Διαγραφήνα σας ρωτησω!Ενα ζαχαρουχο γαλα των 400 γρ και 2 με νερο των 400 επισης?(δηλ το αδειοκουτακι απο το γαλα)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετράμε το νερό με το κουτάκι από το ζαχαρούχο επί 2. Καλή επιτυχία!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σας ή βανίλια που βάζουμε είναι η αρωματική με το κόκκινο καπάκι που ξέρουμε???
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορούμε να βάλουμε αυτή με το κόκκινο καπάκι, μπορεί να μπει αυτή που κυκλοφορεί σε φακελάκια, αλλά και η υγρή που αρέσει εμένα, έχει υπέροχο άρωμα!!!
ΔιαγραφήΗ καλύτερη που χουμε φάει, ακόμα και από αγοραστή!επειδή μ αρέσει να χει κρέμα παραπανω, πασπαλιζα κάθε φύλλο με μια κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι.Στα υγρά πρόσθεσα ένα ποτήρι γάλα.
ΑπάντησηΔιαγραφή