Καλό μήνα κι από μένα!!!
Γλυκό σταφύλι! 2016… κάθε Σεπτέμβρη μα 2 μα 3-4 βαζάκια με γλυκό σταφύλι θα κάνω από λαχτάρα είναι τόσο λιμπιστικά που δεν μπορώ να αντισταθώ θα γίνουν δωράκια ή θα με βγάλουν ασπροπρόσωπη όταν έρθει κάποιος και δεν έχω έχω κάτι να τρατάρω…
Γλυκό σταφύλι! 2016… κάθε Σεπτέμβρη μα 2 μα 3-4 βαζάκια με γλυκό σταφύλι θα κάνω από λαχτάρα είναι τόσο λιμπιστικά που δεν μπορώ να αντισταθώ θα γίνουν δωράκια ή θα με βγάλουν ασπροπρόσωπη όταν έρθει κάποιος και δεν έχω έχω κάτι να τρατάρω…
Είναι τόσο απλό
αν και λίγο χρονοβόρο… θέλει το χρόνο του!!!
Υλικά:
2 κιλά σταφύλια
χωρίς κουκούτσι, σουλτανίνα
1 κιλό ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1 λεμόνι το χυμό
3-4 φύλλα αρμπαρόριζα
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα
σταφύλια και ξεχωρίζουμε τις ρόγες.
Βάζουμε σε μία
κατσαρόλα τα σταφύλια με τη ζάχαρη εναλλάξ, ζάχαρη-σταφύλια μέχρι να καλυφτούν.
Αφήνουμε μία νύχτα
στο ψυγείο.
Βράζουμε 10 λεπτά
τα σταφύλια σε μέτρια φωτιά, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και βράζουμε το
σιρόπι μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες.
Βάζουμε τα
σταφύλια μέσα στην κατσαρόλα και τη βγάζουμε από τη φωτιά αφήνουμε τα σταφύλια
μέχρι την επόμενη μέρα να βγάλουν τους χυμούς τους.
Βράζουμε άλλα 10-15
λεπτά μέχρι να δέσει, προσθέτοντας το χυμό και την αρμπαρόριζα λίγο πριν το
τέλος.
Αφήνουμε το γλυκό κρυώσει κουνώντας
το πότε- πότε να γεμίσουν οι ρόγες με σιρόπι.
Το βάζουμε σε αποστειρωμένα
βάζα για να το συντηρήσουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Πολύ ωραίο Χρύσα, έχω δυο χρόνια να φτιάξω γιατί τα σταφύλια που βρίσκω πια δεν μου λένε κάτι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροχτές πήρα λίγα να φάμε από παραγωγό που ξέρω και λέω να δοκιμάσω ξανά.
Καλοφάγωτο
Ξανθή μου γεια σου, σε ευχαριστώ για τις ευχές καλή μου, και σε μας φίλος παραγωγός μας έδωσε μία κλούβα και γιαυτό αποφάσισα να κάνω αλλιώς από την αγορά δεν συμφέρει πλέων. Μου έγινε πολύ ωραίο και η αρμπαρόριζα του έδωσε ωραίο άρωμα, δεν ξέρω αν την προτιμάς. πολλά φιλιά και αν κάνεις καλή επιτυχία!!!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα σας, πολύ ωραίο τ γλυκακι σασ! Θα ήθελα να κάνω μία σχετική ερώτηση. Έχω βάζα άδεια από έτοιμες σάλτσες για μακαρονια, που είναι σαν καινουρια. Αποστειρωνονται κανονικά ή θέλουν αλλαγμα στ καπάκι; Ευχαριστώ προκαταβολικά, Μαρίνα
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου φίλη μου, πάντα αποστειρώνουμε τα βάζα και παίρνουμε καινούργια καπάκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή επιτυχία!
Λέτε να βρω καπάκια αντίστοιχα;
ΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφή