Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Σταφύλι το γλυκό του Σεπτέμβρη!!!





Καλό μήνα κι από μένα!!!
Γλυκό σταφύλι! 2016… κάθε Σεπτέμβρη μα 2 μα 3-4 βαζάκια με γλυκό σταφύλι θα κάνω από λαχτάρα είναι τόσο λιμπιστικά που δεν μπορώ να αντισταθώ θα γίνουν δωράκια ή  θα με βγάλουν ασπροπρόσωπη όταν έρθει κάποιος και δεν έχω έχω κάτι να τρατάρω…
Είναι τόσο απλό αν και λίγο χρονοβόρο… θέλει το χρόνο του!!!





Υλικά:
2 κιλά σταφύλια χωρίς κουκούτσι, σουλτανίνα
1 κιλό ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1 λεμόνι το χυμό
3-4 φύλλα αρμπαρόριζα

Εκτέλεση:
Πλένουμε τα σταφύλια και ξεχωρίζουμε τις ρόγες.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα σταφύλια με τη ζάχαρη εναλλάξ, ζάχαρη-σταφύλια μέχρι να καλυφτούν.
Αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο.
Βράζουμε 10 λεπτά τα σταφύλια σε μέτρια φωτιά, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και βράζουμε το σιρόπι μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες.





Βάζουμε τα σταφύλια μέσα στην κατσαρόλα και τη βγάζουμε από τη φωτιά αφήνουμε τα σταφύλια μέχρι την επόμενη μέρα να βγάλουν τους χυμούς τους.
Βράζουμε άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει, προσθέτοντας το χυμό και την αρμπαρόριζα λίγο πριν το τέλος.
Αφήνουμε το γλυκό κρυώσει κουνώντας το πότε- πότε να γεμίσουν οι ρόγες με σιρόπι.




Το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα για να το συντηρήσουμε.








Το μυστικό για να μην σκουρύνει και σταφιδιάσει το γλυκό,  είναι να μην  βράσει το σταφύλι πολύ  ώρα.... 10 και 10 λεπτά φτάνουν, ανάλογα το μέγεθος της ρόγας πάντα,  το στραγγίζουμε και δένουμε το σιρόπι χώρια...όπως περιγράφω παραπάνω!!!
Καλή επιτυχία!!! 

6 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο Χρύσα, έχω δυο χρόνια να φτιάξω γιατί τα σταφύλια που βρίσκω πια δεν μου λένε κάτι.
    Προχτές πήρα λίγα να φάμε από παραγωγό που ξέρω και λέω να δοκιμάσω ξανά.
    Καλοφάγωτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανθή μου γεια σου, σε ευχαριστώ για τις ευχές καλή μου, και σε μας φίλος παραγωγός μας έδωσε μία κλούβα και γιαυτό αποφάσισα να κάνω αλλιώς από την αγορά δεν συμφέρει πλέων. Μου έγινε πολύ ωραίο και η αρμπαρόριζα του έδωσε ωραίο άρωμα, δεν ξέρω αν την προτιμάς. πολλά φιλιά και αν κάνεις καλή επιτυχία!!!

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα σας, πολύ ωραίο τ γλυκακι σασ! Θα ήθελα να κάνω μία σχετική ερώτηση. Έχω βάζα άδεια από έτοιμες σάλτσες για μακαρονια, που είναι σαν καινουρια. Αποστειρωνονται κανονικά ή θέλουν αλλαγμα στ καπάκι; Ευχαριστώ προκαταβολικά, Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου φίλη μου, πάντα αποστειρώνουμε τα βάζα και παίρνουμε καινούργια καπάκια!!!
    Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ