Υλικά
240 ml γάλα ζεστό
2 αυγά
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κ,γλ, μπέκιν
1 κ,γλ, μπέκιν
500-550 γρ. αλεύρι
50 γ. βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
Τυρί φέτα και τυρί κίτρινο για τη γέμιση ( μπορούν να γίνουν και με γλυκιά γέμιση)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ διαλύουμε στο γάλα, τη μαγιά, το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά το αλάτι και το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
Προσθέτουμε τα αυγά το αλάτι και το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
Την σκεπάζουμε μέχρι να διπλασιαστεί.
Ανοίγουμε τη μισή ζύμη σε ένα φύλλο ορθογώνιο, αλείφουμε το μισό βούτυρο, το ίδιο κάνουμε και με την υπόλοιπη ζύμη.
Πασπαλίζουμε τα τυριά και κάνουμε δύο σφιχτά ρολά.
Κόβουμε όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Καλή όρεξη!!!
Ανοίγουμε τη μισή ζύμη σε ένα φύλλο ορθογώνιο, αλείφουμε το μισό βούτυρο, το ίδιο κάνουμε και με την υπόλοιπη ζύμη.
Πασπαλίζουμε τα τυριά και κάνουμε δύο σφιχτά ρολά.
Κόβουμε όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Καλή όρεξη!!!
Την έφτιαξα και έγινε τέλεια!!! Η ζύμη φουσκωτή και τραγανή, διαφορετική από όλες όσες φτιάχνω, και πολύ νόστιμη! Το πιο ωραίο όμως είναι η εμφάνιση, που είναι πολύ πρωτότυπη.Μπράβο!!! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Δέσποινα χαίρομαι που άρεσαν κι εσένα οι τυρόπιτές μου, τα παιδιά μου τις λατρεύουν!!! Φιλάκια καλό βράδυ!
ΔιαγραφήΔεν υπάρχεις σου λεω
ΑπάντησηΔιαγραφήΣερφαρω σε μπλοκ μαγειρικης αρκετο καιρο τις ιδέες σου δεν τις εχω δει πουθενα
Μπραβο και σε ευχαριστω
Ευχαριστώ πολύ Φίλη ή φίλε, θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν βάζατε και το ονοματάκι σας, για να μην απαντώ ανώνυμα, πάντως χαίρομαι που σας αρέσουν, όλα αυτά προορίζονται για τους αγαπημένους μου και γιαυτό κάνω ότι μπορώ...και μου αρέσει!!!!Να είστε καλά!!!
Διαγραφή