Υλικά:
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι ηλιέλαιο
2 αυγά
1 φακελάκι μπέκιν
1 φακελάκι μαγιά
ξερή
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι
βανίλια
2 κουταλάκια κακάο
Αλεύρι 3 1/2 - 4 φλιτζάνια ανάλογα το αλεύρι ( η ζύμη να είναι μέτρια προς μαλακιά.)
Αλεύρι 3 1/2 - 4 φλιτζάνια ανάλογα το αλεύρι ( η ζύμη να είναι μέτρια προς μαλακιά.)
Για το σιρόπι
4 φλιτζάνια
ζάχαρη
5 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά χυμό
λεμονιού
Φλούδα λεμονιού
και ένα ξύλο κανέλας για άρωμα
2 κουταλιές
κονιάκ ( προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βράζουμε το
σιρόπι 6-7 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός, αφού έχουμε ρίξει την
κανέλα και το λεμόνι, στο τέλος και το κονιάκ.
Ανακατεύουμε όλα
τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το κακάο, προσθέτουμε αλεύρι λίγο λίγο μέχρι
να κάνουμε μία ζύμη απαλή που μπορεί να ανοιχτεί φύλλο.
Τη χωρίζουμε στα
δύο το ένα μέρος τα ¾ και στο υπόλοιπο ¼ προσθέτουμε το κακάο και το ζυμώνουμε να
ενωθεί και να γίνει όσο σκούρο θέλουμε, στην περίπτωση που θέλουμε προσθέτουμε
καρύδια τριμμένα, είναι πολύ νόστιμα για όσους θέλουν.
Ανοίγουμε τη ζύμη
σε ένα μεγάλο φύλλο, κάνουμε τη σκούρα ζύμη ρολό και το τυλίγουμε.
Ρίχνουμε το
σιρόπι κρύο στα ζεστά ροξάκια.
Καλή όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου