Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Ψωμάκια με φέτα και σάλτσα πιπεριάς!!!




Οι Γάλλοι κάνουν αυτά τα ψωμάκια με ζάχαρη και σταφίδες...εμάς μας  αρέσουν αλμυρά...το αποτέλεσμα μετράει, φανταστική η ζύμη, αφράτα και πεντανόστιμα.
Τα γέμισα με τυράκι και σάλτσα πιπεριάς...τέλεια....!!!!

Ψωμάκια με φέτα και σάλτσα πιπεριάς!!!



Υλικά:
500 γρ, αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100+150 γρ, γάλα χλιαρό
75+50 γρ. βούτυρο μαλακό (τα 50 γρ, για το άλειμμα του φύλλου)
1 ξερή μαγιά
1 κουταλάκι μπέκιν
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι

Για τη γέμιση:
2 κουταλιές σάλτσα πιπεριάς ΕΔΩ
1 φλιτζάνι τυρί φέτα
1 κύβο σκορδοβούτυρο με αρωματικά
1 ασπράδι αυγού( τον κρόκο για επάλειψη)
Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι.
Κάνουμε μία γούβα και βάζουμε 100 γρ, γάλα, τη ζάχαρη και το τη μαγιά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε για 10 λεπτά.




Κάνουμε μία μαλακιά ζύμη με το χέρι ή με το μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης.






Αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη για 20 λεπτά να φουσκώσει


.
Ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο, απλώνουμε 50 γρ, βούτυρο και το μείγμα της γέμισης.




Κάνουμε ρολό και κόβουμε σε τρίγωνα ή φέτες, αφήνουμε να φουσκώσουν άλλα 20 λεπτά.








Περνάμε με τον κρόκο του αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα.



Ψήνουμε στους 175 στον αέρα 20-25 λεπτά!!!









Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ