Καλή Παναγιά και χρόνια πολλά σε όλες και όλους που γιορτάζουν!!!
Αρνάκι γιουβέτσι
στο φούρνο!!!!
Αυτό το φαγάκι
πήρε 10 με δύο τόνους...... από αυτούς που το γεύτηκαν... με χαρά σας το προτείνω για το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου!
Υλικά:
Μπουτάκι αρνίσιο
2 1/2 κιλά
1 ξερό κρεμμύδι
τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές
σάλτσα κόκκινης πιπεριάς εδω
1 φλιτζάνι σάλτσα
ντομάτας σπιτική εδώ
1 κουταλιά μουστάρδα
Αλάτι πιπέρι
1 κουταλάκι μίγμα για αρνί με κίμινο
1 κουταλάκι μίγμα για αρνί με κίμινο
Θυμάρι
Ελαιόλαδο 2-3
κουταλιές
1 φλιτζάνι
κριθαράκι ψιλό
3 φλιτζάνια νερό
ζεστό
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το
κρέας αν είναι φρέσκο από το χασάπη, αν είναι από την κατάψυξη το ξεπαγώνω σε
νερό με 2-3 κουταλιές ζάχαρη και 2-3 κουταλιές αλάτι, να το σκεπάζει μέσα στο ψυγείο… μπορεί να
πάρει και ένα βράδυ…
Ψήνουμε στους 200
βαθμούς 2 ώρες σκεπασμένο με λαδόκολλα και καπάκι.
Ανοίγουμε στη μία
ώρα και γυρίζουμε το κρέας.
Όταν συμπληρωθούν
οι δύο ώρες βάζουμε 3 ποτήρια ζεστό νερό και το κριθαράκι.
Πασπαλίζουμε και
λίγο τυράκι σκεπάζουμε με το καπάκι μόνο …τώρα ψήνουμε 25 λεπτά ακόμη.
Όταν το βγάλουμε
από το φούρνο να είναι ζουμερό το κριθαράκι και φυσικά να έχει βράσει μέχρι να
σερβιριστεί θα σφίξει….
Καλή όρεξη!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου