Κουλουρομπουκίτσες με τυρί!
...και ποιος δεν λατρεύει το κουλούρι Θεσσαλονίκης αυτές οι μπουκιές έχουν τη γεύση τους αλλά πάνε και λίγο πιό πέρα...το τυρί ή το κασέρι τις απογειώνουν.
Τα υλικά σχεδόν ίδια με τα κουλούρια, αλλά η τεχνική αλλάζει.
Υλικά:
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό 200 γρ.
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο 100 γρ.
1 κουταλιά ταχίνι (προαιρετικά)
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο 100 γρ.
1 κουταλιά ταχίνι (προαιρετικά)
1 κουταλάκι αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κουταλάκια ζάχαρη
3 φλιτζάνια 350 γρ, φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρίσεις
Για τη γέμιση κασέρι ή τυρί φέτα σε κυβάκια
Για την επικάλυψη:
1-2 κουταλιές πετιμέζι από σταφύλια ή μέλι
Εκτέλεση:
Για τη γέμιση κασέρι ή τυρί φέτα σε κυβάκια
Για την επικάλυψη:
1-2 κουταλιές πετιμέζι από σταφύλια ή μέλι
½ φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι αλεύρι
2 φλιτζάνια σουσάμι καβουρντισμένο
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε μία μαλακιά ζύμη.
Μπορεί να γίνει και με το μίξερ!!!
Μπορεί να γίνει και με το μίξερ!!!
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και μία πετσέτα για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.
Εγώ κλίνω τη ζύμη σε ένα μεγαλούτσικο τάπερ ...ζεσταίνω ένα φλιτζάνι νερό στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά να βράσει, μετά τοποθετώ το τάπερ και αφήνω στην ακρούλα το φλιτζάνι με το νερό και κλίνω το φούρνο για 1 ώρα...το τέλειο φούσκωμα...για τώρα το χειμώνα!!!
Εγώ κλίνω τη ζύμη σε ένα μεγαλούτσικο τάπερ ...ζεσταίνω ένα φλιτζάνι νερό στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά να βράσει, μετά τοποθετώ το τάπερ και αφήνω στην ακρούλα το φλιτζάνι με το νερό και κλίνω το φούρνο για 1 ώρα...το τέλειο φούσκωμα...για τώρα το χειμώνα!!!
Πατάμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και την αναδιπλώνουμε 2-3 φορές στον πάγκο της κουζίνας χωρίς αλεύρι...η ζύμη δεν κολλάει.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες.
Βάζουμε σε ένα μπολ το πετιμέζι με νερό με 1 κουταλιά αλεύρι και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες.
Βάζουμε σε ένα μπολ το πετιμέζι με νερό με 1 κουταλιά αλεύρι και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Σε ένα άλλο πιάτο βάζουμε σουσάμι.
Κάνουμε μπαλίτσες όσο ένα καρύδι τις πατάμε λίγο με το δάχτυλο και κρύβουμε ένα κυβάκι κασέρι ή τυρί φέτα, τα κλίνουμε και τα βουτάμε πρώτα στο σιρόπι και μετά στο σουσάμι.
Τοποθετούμε τις μπουκίτσες σε ταψί με λαδόκολλα.
Καλή όρεξη!!!
Και μετά γίνεται μάχη ποιός θα φάει τα πιο πολλά .Εξαιρετική συνταγή φιλενάδα μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαχαχα έτσι ακριβώς Φιλίτσα μου, είναι πεντανόστιμα αξίζει να τα τα δοκιμάσεις για τα πρωινά σας! Πολλά φιλιά γλυκιά μου, καλό βράδυ!!!
ΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν δεν έχουμε πετιμέζι τι μπορούμε να βάλουμε?φαινοντε τέλεια θα τα κάνω σίγουρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήμα τοσα πολλα χρηματα εχετε και φτιαχνετε συνεχεια γλυκα και φαγητα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα. Παντα μας ενθουσιάζει με τις όμορφες συνταγές σου. Χρυσά μπορω να αντικατα στησω το γάλα με νηστίσιμο και να βάλω γλυκιά γέμιση? Θα είναι το ίδιο νόστιμα ή να μην το επιχειρησω καθόλου? Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Αθηνά μου φυσικά και μπορείς γλυκιά μου, θα γίνουν και πιο τραγανά!
Διαγραφήτι υπέροχη συνταγή!!!!!!!!!!!!!!!τόσο προσιτή,θα τη δοκιμάσω,μόνο θα ήθελα να μου διευκρινήσετε το φούσκωμα με το νερό,το νερό μπαίνει στο πάτο του φούρνου ,το τάπερ είναι κλειστό;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσθέτω φωτογραφία στη συνταγή για να το καταλάβεις φίλη μου!!!
Διαγραφήευχαριστω!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΔιαγραφήΑντι για πςτιμεζι τι μπορω να βαλω?
ΑπάντησηΔιαγραφήΝερό με μέλι μπορείς να βάλεις φίλη μου!
Διαγραφή