Είναι εύκολο γρήγορο σε 10 λεπτά μπαίνει στο φούρνο!
Αν το επιχειρήσετε μπορείτε να βάλετε αχλάδια, κεράσια, βερίκοκα, σύκα...αλλά με σταφίδες μουλιασμένες σε ρούμι είναι το αγαπημένο μου...
Υλικά:
4 αυγά
400 γρ, ζάχαρη
125 γρ, βιτάμ
750 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% έως 10%
200 γρ, κρέμα γάλακτος 2 %
2 φακελάκια σκόνη για πουτίγκα με γεύση βανίλιας (άνθος αραβοσίτου)
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 σφηνάκια αμαρέττο
1 βανίλια
4 ροδάκινα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια, ή ροδάκινα κομπόστα σε φέτες
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το βιτάμ με την κρέμα, το γιαούρτι, το μπέκιν , τη βανίλια, το αμαρέττο και το άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια.
Χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το βιτάμ με την κρέμα, το γιαούρτι, το μπέκιν , τη βανίλια, το αμαρέττο και το άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια.
Χτυπάμε να ενωθούν και να αφρατέψουν.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα 26 αρα και πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι ψιλό.
Βάζουμε το μείγμα και αραδιάζουμε τα φρούτα επάνω, αν θέλουμε τα ανακατεύουμε να είναι μέσα στο γλυκό όπως έχω κάνει με τα βερίκοκα εδώ: αυτή τη φορά απλά τα τοποθέτησα εδώ κι εκεί.
Εγώ έβαλα ροδάκινο κομπόστα από τις δικές μου κομπόστες Εδω:
Κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει μέσα.
Θα καθίσει λίγο το γλυκό θα ξεφουσκώσει μη σας τρομάζει έτσι κάνει...
Όταν κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο, την επόμενη μέρα είναι φανταστικό!
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου