Υλικά για τη ζύμη:
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι 125 ml
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 αυγό
1 κουταλιά ξύδι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι νισεστέ
2-2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
Για επάλειψη
150 γρ, βούτυρο
1 φλιτζάνι νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
Για τη γέμιση:
200 γρ. κιμά
2 πράσα
2 φέτες μπέικον
2 κουταλιές λάδι
αλάτι πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένα τυριά
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση και αφήνουμε να κρυώσει.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το μπέικον και τον κιμά, βάζουμε αλάτι και πιπέρι, αφήνουμε να κρυώσει, αφού κρυώσει η γέμιση προσθέτουμε τα τυριά.
Ζυμώνουμε μια εύπλαστη ζύμη, αφήνουμε να ξεκουραστεί 20 λεπτά
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια.
Ανοίγουμε τα φύλλα όσο ένα μικρό πιάτο.
Πασπαλίζουμε τα φύλλα με νισεστέ και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο.
Ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο με τον πλάστη και το κάνουμε ένα σφιχτό ρολό.
Κόβουμε 1 δάχτυλο πάχος και το κάθε πιτάκι το ανοίγουμε με τον πλάστη όσο ένα πιατάκι του ελληνικού καφέ.
Γεμίζουμε με μία κουταλιά από τη γέμιση και διπλώνουμε σαν μισοφέγγαρο.
Λιώνουμε το βούτυρο.
Τοποθετούμε τα κοχύλια σε ταψί και τα περιλούζουμε με μια κουταλιά ζεστό βούτυρο.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Καλή όρεξη!!!
Ανοίγουμε τα φύλλα όσο ένα μικρό πιάτο.
Πασπαλίζουμε τα φύλλα με νισεστέ και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο.
Ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο με τον πλάστη και το κάνουμε ένα σφιχτό ρολό.
Κόβουμε 1 δάχτυλο πάχος και το κάθε πιτάκι το ανοίγουμε με τον πλάστη όσο ένα πιατάκι του ελληνικού καφέ.
Γεμίζουμε με μία κουταλιά από τη γέμιση και διπλώνουμε σαν μισοφέγγαρο.
Λιώνουμε το βούτυρο.
Τοποθετούμε τα κοχύλια σε ταψί και τα περιλούζουμε με μια κουταλιά ζεστό βούτυρο.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Καλή όρεξη!!!
τωρα να τα φαω η να τα θαυμαζω? καλα χρυσα δεν παιζεσαι.πολλα φιλακια και να περνατε καλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τα κάνεις και να τα απολαύσεις αυτό σου λέω μόνο Λιτσάκι μου!!!
Διαγραφήτελεια ειναι. εμφανησιακα ακριβως οπως οι σφολιατελες της ναπολης. εκει τις γεμιζουν με γλυκεια κρεμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήμπραβο σου
Ευχαριστώ φίλη μου, τις ξέρω...εμάς μας αρέσουν τα αλμυρά και έτσι τα προσαρμόζω στα μέτρα μας!!! χαχαχα φιλάκια!
ΔιαγραφήΥ Π Ε Ρ Ο Χ Α!!!!!!! ΜΠΡΑΒΟ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥ Π Ε Ρ Ο Χ Α!!!!!!! ΜΠΡΑΒΟ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!
Διαγραφήτα φύλλα ανάμεσα δεν έχουν λιπαρή ουσία καθόλου? Πως γίνονται τόσο τραγανά... και τα 150 γραμ βούτυρο είναι μόνο για επάλειψη? τόσο πολύ...? συγγνώμη που ρωτάω τόσα πολλά, αλλά μου άρεσε η συνταγή και δεν θα ήθελα να μου αποτύχει...ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο βούτυρο το μοιράζουμε ζεστό πάνω στα κοχύλια λίγο λίγο με ένα κουτάλι...το ρουφάνε όλο καθώς ψήνονται!!!
ΔιαγραφήΑχ αυτές οι ζύμες σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικο σχέδιο και σουπερ γέμιση!!!!
Κι εγώ ενθουσιάστηκα όταν τα πρωτοείδα Πέπη μου, τόσο τραγανά και τόσο νόστιμα!!!
ΔιαγραφήΠολύ ωραίες εικόνες και φαίνονται νόστιμα! Καλώς σε βρήκα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου φίλη μου, ευχαριστώ πολύ, καλωσόρισες στην παρέα!!!
Διαγραφήπω πω!!!! κρατάω όλες τις σύνταγες σου κ τωρα δεν ξέρω ποια θα πρωτοκάνω !!!! Λεω να δοκιμάσω τα κοχυλάκια με τυρί, τι λες θα γίνουν καλά ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΒάλε ότι θέλεις μέσα Όλγα, θα γίνουν υπέροχα!!!
ΔιαγραφήΜόλις τα έβγαλα από το φούρνο!!! Πολύ όμορφα τα πιτάκια! Τα έκανα με τυρί! Θα ήθελα να ρωτήσω όμως το 1/2 φλ. νισεστέ μπαίνει στην ζύμη ή είναι αυτό που χρησιμοποιείται στο άνοιγμα? Εγώ δεν το έβαλα, έβαλα 2,5 φλ. αλεύρι και λίγο καλαμποκάλευρο και όλα καλά. Το μπαίκιν πάουντερ αφήνει μία επίγευση νομίζω. Το φυλλαράκι όμως είναι τέλειο καθώς ψήθηκε. Σ΄ευχαριστώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή