Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Γιουβαρλάκια με λαχανικά!


Κάπως αλλιώς ...αλλά πολύ νόστιμα τα γιουβαρλάκια μας σήμερα!!!
Είναι πολύ απλή και νόστιμη και υγιεινή  συνταγή, μπορεί να γίνει και από κάποιον που δεν πολύ ασχολείται με την κουζίνα!!!!
Αφιερωμένο.........

Υλικά:
300 γρ. κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 ασπράδι αυγού
2 κουταλιές ρύζι για τον κιμά
1/2 πράσο σε λεπτές ροδέλες
1 καρότο
3 πατάτες μέτριες σε κύβους
1 κύβο (προαιρετικά
1-2 φετούλες μπέικον για περισσότερη γεύση
3-4 κουταλιές ρύζι για τη σούπα
2-3 κουταλιές λάδι
Αλάτι, πιπέρι και ότι μυρωδικό μας βρίσκετε

Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τα γιουβαρλάκια  με τον κιμά, το κρεμμύδι, το ασπράδι, το ρύζι και το αλατοπίπερο, αν μας αρέσει και λίγο πιπέρι καγιέν ή ότι άλλο μυρωδικό μας αρέσει, τα κάνουμε όσο μικρά μπορούμε και τα κυλάμε σε 1 κουταλάκι αλεύρι.

Σοτάρουμε στο λάδι το μπέικον με το πράσο, προσθέτουμε τα λαχανικά ανακατεύουμε μερικά λεπτά πασπαλίζουμε 1 κουταλιά κοφτή αλεύρι και ανακατεύουμε.




Προσθέτουμε βραστό νερό, να τα σκεπάζει, τον κύβο και μόλις πάρει καλή βράση προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια.



Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι  και βράζουμε 25-30 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά...προσέχουμε να υπάρχει ζουμάκι.




Καλή όρεξη!!!


2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ