Μπισκότα πορτοκαλιού με σουσάμι και καρύδια, για τον απογευματινό μας καφέ, πολύ νόστιμα και τραγανά...γίνονται στο πι και φι και με απλά υλικά...τα λέμε και νηστίσιμα!!!!!!
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κγλ, μπέκιν
1/2 κγλ, σόδα
2-3 κουταλιές καρύδια χοντροσπασμένα
2 κουταλιές σουσάμι
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρίσεις
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Στο αλεύρι ανακατεύουμε το μπέκιν και τη σόδα και τα προσθέτουμε στο υγρό μίγμα πρώτα το μισό αλεύρι και μετά βάζουμε το άλλο μισό και το δουλεύουμε με το χέρι, ζυμώνουμε απαλά μία εύπλαστη ζύμη...το ζυμάρι πρέπει να είναι απαλό δεν βάζουμε άλλο αλεύρι.μόνο αν είναι όντως απαραίτητο...
Βάζουμε τη ζύμη μισή ώρα στο ψυγείο ή 10 λεπτά στην κατάψυξη.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος μισού εκατοστού και κόβουμε με κουπάτ ότι σχήμα θέλουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 20-25 βαθμούς ανάλογα το σχήμα και το μέγεθος των μπισκότων!!!
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε!
Καλή όρεξη!!!
Πρεπει να τα δοκιμασωωωω.φιλακια Χρυσα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν δεν θέλω ηλιέλαιο μπορώ να βάλω ένα φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά και μπορείς να βάλεις βούτυρο...εγώ με ότι είχα τα έκανα και έγιναν υπέροχα!!!
Διαγραφή