Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Κεράσια κομπόστα!


Κεράσια κομπόστα!
Ετοιμάζουμε τη δική μας κομπόστα για ωραιότατα τσιζ κέικ τώρα που υπάρχουν κεράσια σε αφθονία!!!


Υλικά:
1 ½  κιλό κεράσια
1 λίτρο νερό
200 γρ ζάχαρη
3 κ,σ χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Πλένουμε τα κεράσια τους βγάζουμε τα κουκούτσια, και γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα.


Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, και τη ζάχαρη ,και βράζουμε το αραιό σιρόπι 8 λεπτά ,ρίχνουμε και το λεμόνι.


Γεμίζουμε τα βάζα με το σιρόπι, τα κλίνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα , τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα συντηρούμε σε δροσερό μέρος.
Τόσο απλά...


Καλή όρεξη!!!

6 σχόλια:

  1. Καλησπέρα , διατηρείτε πολυ καιρο ? πως σερβίρεται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία μου έχω από πέρυσι και είναι υπέροχα! Κάνω cheesecake,κέικ με κεράσια,ότι κάνουμε με κομπόστα, τρώγωντε και σκέτα!!

      Διαγραφή
  2. Χρύσα μου η ίδια συνταγή γίνεται και με άλλα φρούτα γιατί κεράσια φέτος δεν είχαμε ούτε ένα .Εννοείται πως θα την φυλάξω την συνταγή σου .Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλίτσα μου μπορείς να κάνεις με βύσσινα, με ροδάκινα, βερίκοκα και μαύρα δαμάσκηνα έχω κάνει, μπορείς να δοκιμάσεις είμαι σίγουρη θα ενθουσιαστείς! φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  3. Αν δεν βγάλουμε τα κουκούτσια, πειράζει; Πρέπει οπωσδήποτε να βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια;; Και κάτι άλλο : σ' αυτή τη συνταγή δεν βράζουμε καθόλου τα κεράσια, ενώ σε άλλες που στο μεταξύ έχω δει, τα κεράσια βραζονται για κάποιο χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι ασφαλής η κομπόστα χωρίς βράσιμο των κερασιών; (απλά και μόνο με την έκχυση του καυτού σιροπιού στο βάζο).Το λεμόνι παίζει κάποιο ρόλο στη συντήρηση; για ασφαλή συντήρηση μπορεί να βάλει κάποιος λίγη περισσότερη ζάχαρη αν θέλει; πόσο καιρό διατηρείται αν δεν την ανοίξουμε;για ποιον λόγο δεν κάνει να βάλουμε τα κεράσια μαζί με τα κουκούτσια τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ